Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Včera to byly dva roky, co vyšla akční adventura God of War na PS4. Studio Santa Monica sdílelo na PlayStation Blogu několik povedených obrázků od komunity. K tomu oznámilo vázanou knihu God of War: Lore and Legends ve spolupráci s Dark Horse, bustu Krata v životní velikosti a Tubbz kachny na motiv Krata a Atrea.

- Dočkáme se v letošním roce Call of Duty Vietnam? Množí se spekulace, že nepůjde o restart Black Ops. Rovnou tři informátoři tvrdí, že Treyarch se rozhodli nepojmenovat letošní díl jednoduše Black Ops nebo Black Ops V. Místo toho se měli zaměřit na období studené války, ale nadále využívat universum Black Ops. Hra má být odhalena příští měsíc a vyjít na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox.

- American Truck Simulator obdržel novou bezplatnou aktualizaci. Patch s označením 1.37 přidává nové zvuky, které jsou mnohem realističtější než doposud, včetně zvuků přírody, projíždějících automobilů i samotného kamionu. Plus si konečně můžete otevřít okénko u svého kamionu a v garáži volně pohybovat kamerou.

- Vývojáři z id Software jsou v šoku z toho, že jeden speedruner dokázal dohrát Doom Eternal za 27 minut. Aby se mu to povedlo, musel využít řadu chyb hry. Tvůrci jsou jeho počínáním ohromeni, přemýšlejí, zda budou chyby opravovat. K tomu zvažují, že pro speedrunery připraví nějaké easter eggy.

- Brzy má být odhalen nový díl ze série Assassin's Creed. Nadále se šeptá o tom, že půjde o severskou pouť v rámci Ragnaroku. Co ale víme, že Ubisoft hodlá do konce roku 2021 vydat 5 velkých titulů.

- Vydavatelská společnost SOEDESCO byla nucena u důvodu koronaviru Covid-19 odložit plánované fyzické vydání dvou her: Monstrum pro Switch, PS4 a Xbox One a Adam’s Venture: Origins pro Switch. Oba tituly vyjdou zatím jen digitálně, data vydání budou brzy oznámena.

- Chtěli byste oficiální bundu z Death Stranding? Potom si musíte připravit v přepočtu 50 tisíc korun (2000 dolarů). Bunda od firmy Acronym je silně inspirována bundou, kterou ve hře nosí hlavní hrdina Sam Bridges.

- Quantum Error je druhou hrou, která vyjde současně s konzolí PlayStation 5. První je střílečka Godfall zaměřena na loot. Quantum Error je zase vesmírná hororová střílečka, která bude dostupná i na PS4, zatímco Godfall na PS5 a PC.

- 2D plošinovka GRIS prodala více než milion kopií. Vyšla na konci roku 2018 a dostala se na PC, iOS a PS4. Pro autory je to velký úspěch.

- Riot Games nabízí odměnu těm, kterým se podaří hacknout Valorant. Pokud někdo najde zranitelná místa hry, tak může získat až 100 tisíc dolarů (2,5 milionu korun).

- Square Enix se připojují k tomu, aby hráči zůstali doma. V rámci této kampaně jim nabízí zdarma Hitman GO ve verzích pro iOS a Android. Hru hledejte na App Store a Google Play. Jinak Hitman GO stojí necelých 180 korun.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: