Ještě před Gamescomem byl oznámen odklad pokračování tahové fantasy strategie a RPG titulu v jednom. King’s Bounty 2 vyjde až v březnu/marci 2021 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. To ale společnostem Koch Media a 1C Entertainment nebrání v tom, aby na digitální verzi německého veletrhu svou hru připomenuly. Zvolily k tomu téměř pětiminutový vývojářský deníček.

Video vás vezme do zákulisí vývoje s producentem Denisem Maltsevem a dalšími členy 1C týmu. V nové epizodě vývojářského deníčku se tvůrci zaměřili na ukázku vývoje voleb a jejich důsledky. I malá rozhodnutí ovlivní vaši postavu a její další možnosti voleb v dalších částech.

King’s Bounty 2 přichází s novým pohledem na ceněnou fantasy sérii a ještě víc rozšiřuje možnosti taktických tahových bitev, aby hráčům poskytla ještě silnější RPG zážitky, které dávají váhu každému jejich rozhodnutí, ať už jde o tažení do boje proti nemrtvým hrůzám nebo budování vztahů s místními obyvateli. Vychutnejte si bohatý svět, který v sobě mísí prvky reality i fantazie a nabízí podmanivé příběhy, nezapomenutelné postavy i spoustu morálních dilemat!“ dočteme se v oficiálním popisku hry.

Vžijte se do role jednoho ze tří hrdinů – z nichž každý má svůj unikátní příběh – a vydejte se detailně zpracovanou a obsahem napěchovanou krajinou na nelineární dobrodružství v otevřeném světě. Během dvou rozdílných fází se vydáte napříč říší a z pohledu třetí osoby budete podstupovat úkoly, zkoumat divočinu a seznamovat se s lidmi, které na svých toulkách potkáte. Dojde-li však ke konfliktu, změní se zobrazení do taktického tahového boje. V ten okamžik se musíte promyšleným využitím svých jednotek probojovat k vítězství.

V rozlehlé říši Antara povstalo hrůzné nebezpečí. Její nejzazší hranice zaplavila sněť, která ničí půdu i všechny, kdo ji obývají. Uprchlíci z postižených regionů přicházejí do království Nostria, kde kvůli tomu začíná docházet jídlo i další prostředky. Kdysi živé bytosti, dnes snětí znetvořená stvoření bloudí krajinou a ve svých stopách zanechávají jen chaos a zkázu. O přežití bojuje i samotná krajina, což vašim rozhodnutím dává ještě větší váhu. Jaká bude budoucnost Antary podle vás?