Americký stát Idaho má odlišné tváře, které se nám rozhodli vývojáři z českého studia SCS Software prezentovat na nových screenshotech z American Truck Simulatoru. Idaho v dohledné době rozšíří mapu tohoto kamionového simulátoru. My se dnes podíváme na rozdíly mezi severem a jihem státu, stejně tak na technologie.

Na serveru najdeme husté lesy, hory a množství jezer, kde Idaho sousedí s Washingtonem, který má podobné přírodní rysy. Velkým rozdílem je hustota obyvatelstva. Na serveru žije pouze 317 tisíc lidí, což představuje přibližně 20 % celkové populace Idaho. Tím pádem v této části nenajdete žádná velká města.

Jižní Idaho je jiné, přírodě dominuje pouštní krajina a suché vrcholky hor, za nimi najdeme sousední státy Utah a Nevadu. Při cestě na jich očekávejte otevřené výhledy, zavlaženou zemědělskou půdu a žijící města, včetně hlavního města Boise.

Co se technologií týče, tak zapomeňte na Silicon Valley. Místo toho v Idaho najdete Sun Valley, letní tábor pro milionáře a největší jména v technologiích a médiích. Například Tim Cook (generální ředitel Apple) nebo Bill Gates (zakladatel Microsoftu).

Po Idaho přijde na řadu Colorado, které SCS Software nedávno potvrdili.