V poslední době dost často dochází k odkládání plánovaných titulů. A ať už jsou důvody jakékoliv, vždy zamrzí vidět vámi očekávaný titul na listině odkladů. Tentokrát se na ní objevil psychologický horor The Medium od polského studia Bloober Team a Control Ultimate Edition pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Začneme pěkně od začátku a podíváme se, co stojí za odkladem The Medium. Zde největší paseku napáchala probíhající pandemie koronaviru. Ve svém prohlášení na Twitteru oznámilo studio Bloober Team, že k takovému rozhodnutí tvůrci dospěli po důkladném promyšlení všech možností. Mělo by nám být jasno, že se nejednalo o jednoduchý krok a podle všeho vybrali to nejlepší řešení, které měli k dispozici.

Kromě toho mělo The Medium původně vyjít již 10. prosince/decembra, přičemž na toto datum byl přesunut Cyberpunk 2077, kterému v Bloober Team rádi zmizí z cesty. S tím, že nové datum vydání bylo posunuto na 28. ledna/januára, kdy The Medium vyjde na PC a Xbox Series X/S.

Bloober Team také oznámili, že svůj dosud nejambicióznější produkt hodlají dokončit podle plánu a čas, který získají navíc, využijí k dopilování detailů. V blízké době se můžeme těšit na nové informace, které nám hru blíže představí.

V následující části se přesuneme k Remedy a jejich Control Ultimate Edition. Pokud sledujete herní scénu, tak víte, že tahle ultimátní edice vyšla v září/septembri pro starou generaci konzolí a PC, avšak odklad se týká data vydání pro nové konzole, který byl původně stanoven na konec letošního roku.

Ultimátní edici pro novou generaci můžete tedy očekávat až začátkem příštího roku. Remedy se k tomu vyjádřilo na svém Twitteru takto: "Chceme, aby konečná kvalita hry byla úžasná, takže potřebujeme trochu více času. Děkujeme za pochopení a trpělivost!"

Pokud jste si Control Ultimate Edition pořídili na PS4 nebo na Xbox One, dostanete vylepšenou verzi na novou generaci zcela zdarma. Pakliže máte jen základní Control, bezplatné vylepšení na next-gen se vás bohužel netýká.