V pořadí třetí odklad Cyberpunku 2077 byl nečekaný. Vždyť hra prošla certifikací a byla označena za hotovou. Navzdory tomu se polské studio rozhodlo posunout termín o 21 dnů. Přitom už dávno běží marketingová kampaň, například v Londýně je možné vidět reklamu na očekávané akční RPG na autobusech, ovšem se starým datem vydání (fotka níže). I proto CD Projekt RED upozornil investory, že odklad bude stát další peníze nejen kvůli přípravě day one patche, ale také kvůli marketingu.

Přesná částka stanovena nebyla. Místo ní byl ale odhalen viník odkladu. Za neplánované třetí zdržení může PlayStation 4 a Xbox One. Podle slov hlavních představitelů firmy má Cyberpunk 2077 perfektně běžet na PC i konzolích nové generace díky zpětné kompatibilitě, ovšem na současné generaci už to tak slavné není. Vypadá to, že vývojáři bojují s technickým omezením a chtějí, aby hra běžela hladce i na starém hardwaru.

„Ve srovnání s předchozími změnami termínu je tato situace jiná. Hra je připravena pro počítače a dobře se hraje na konzolích nové generace, ale dokončujeme práce týkající se současné generace konzolí,“ okomentoval situaci pro investory Adam Kicinski, generální ředitel CD Projektu RED.

„Rozhodnutí nebylo snadné, ale víme, že hru vydáme pouze jednou a první dojem je důležitý. Lepší první reakce na hru vždy fungují ve prospěch větších prodejů,“ dodal s tím, že by Cyberpunk 2077 mohli vydat v původním termínu, tedy 19. 11. 2020, ale čas navíc jim umožní zajistit, že vše bude vyladěné.

Přečtěte si také: Obavy z ořezání Cyberpunku 2077, cenzura GTA 6, nová sezóna Apex Legends

Cyberpunk 2077 bude vydán s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Bezplatné aktualizace s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S jsou nadále v plánu na rok 2021.