Aktualizace: Včera na britském Amazonu bylo možné najít PS5 za 599,99 liber a nepojmenované hry od různých vydavatelů za 70 liber. Mluvčí obchodu pro IGN cenu dementoval s tím, že jde o chybu.

Původní zpráva: Zítra v deset večer nás čeká důležitá prezentace Sony. Japonská společnost zve všechny hráče, aby se podívali na první hry pro PlayStation 5. Není vůbec jisté, zda uvidíme vzhled konzole, natož zda budeme znát cenu nebo přesné datum uvedení PS5 na trh. Už dnes se ale objevily první úniky, které jsou zajímavé.

Postarala se o ně britská verze celosvětového obchodu Amazon. Na jejich stránkách bylo možné vidět cenu PlayStationu 5 - 599,99 liber. To je opravdu vysoká cena. V přepočtu se bavíme o 18 tisících korunách, což nikdo u PS5 nečeká. Očekává se cena do 500 euro, zatímco v tomto případě se dostáváme nad 600 euro.

Pravděpodobně jde o chybu, ale to dnes nezjistíme. Zajímavé je, že u Amazon UK byla uvedena PS5 verze s SSD o velikosti 2 TB. Sony dosud mluvila pouze o 1TB SSD. Nezdá se, že by v den vydání byly v prodeji dvě verze s rozdílnou velikostí disku.

Osobně se mi této ceně nechce věřit, je mnohem vyšší, než se předpokládá. S takovou cenou by to PlayStation 5 měl složité a Sony by ohrozila úspěch nové generace své konzole. Myslím si, že u nás se bude PS5 prodávat za nějakých 15 tisíc korun.

Zatím zůstaňme v klidu a počkejme na oficiální informace. Nadále platí, že PS5 vyjde koncem letošního roku.

To není vše. Na Amazonu bylo možné vidět PlayStation 5 hry. Nebyly pojmenovány, ale jsou u nich uvedeni vydavatelé: Dvakrát Take-Two (2K), Take-Two (Rockstar). Namco Bandai, dvakrát Koch Media, Bethesda a Konami. Podle jedné osoby, která tvrdí, že pracuje pro Amazon, má obchod v neveřejném seznamu 118 her pro PS5.

OFICIÁLNÍ INFORMACE O PS5

Blesková rychlost: Užij si výkon speciálního procesoru, grafiky a jednotky SSD s integrovanými vstupy/výstupy, přepisující pravidla toho, co konzole PlayStation dokáže. 

Ohromující hry: Kochej se neuvěřitelnou grafikou a vychutnej si nové funkce systému PS5™. 

Dechberoucí zábava: Vychutnej si hlubší herní prožitek s podporou hmatové odezvy, adaptivních spouští a technologie 3D zvuku.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ NOVINKY O PS5