Obsah krabice PlayStationu 5 se nebude lišit od standardu ostatních konzolí. Sony ale plánuje hráče překvapit a zahrne do krabice oficiální podstavec, který vám umožní umístit konzoli ve svislé poloze.

První modely PS5 nesou označení CFI-1015A a CFI-1015B. Druhé označení je určeno pro Digital Edition bez Blu-ray mechaniky.

Klasická verze PS4 byla pojmenována CUH-100, Slim potom CUH-2000 a CUH-7000 bylo určeno pro Pro.

Co vše tedy v krabici PlayStationu 5 najdeme?

  • Konzole PS5 nebo PS5 Digital Edition (oba modely s diskem 825 GB SSD)
  • Ovladač DualSense
  • Stojan
  • Napájecí kabel
  • HDMI kabel
  • USB kabel
  • Návod k použití
  • Hru Astro’s Playroom předinstalovanou na SSD disku konzole

Jak se sami můžete přesvědčit, v balení by tentokrát měla chybět sluchátka s mikrofonem. Je to z důvodu toho, že bezdrátový ovladač DualSense má vestavěný mikrofon.

Přečtěte si také: Sony zve další věrné fanoušky k předobjednávce PlayStation 5

Hra Astro’s Playroom je pokračováním povedené plošinovky Astro Bot: Rescue Mission, kterou si hráči mohli užít na PS4 ve virtuální realitě. Tentokrát se titul pochlubí 3D prostředím a má sloužit pro demonstraci nových možností DualSense a PS5, tedy hmatové odezvy, adaptivních spouští a 3D zvuku.

Obsah balení unikl z distribučního systému společnosti sídlící v Hongkongu. Podle analytika Daniela Ahmada se jedná o velmi známou firmu. Vše tedy nasvědčuje tomu, že se blíží důležité odhalení s cenou a přesným datem vydání PlayStationu 5. Mezitím si společnost Sony zarezervovala show na PAX Online, konkrétně na příští pátek, tedy 18. 9. Obchody mají mít navíc domluvenou reklamu, která už pomalu startuje - bannery je možné vidět i na různých zahraničních stránkách. Tak snad už se konečně dočkáme, aby bylo jasno, kolik bude PS5 stát a kdy se začne prodávat. Dle všeho by konzole měla být za 499 dolarů/euro (cca 13 300 Kč) s Blu-ray mechanikou a 399 dolarů/euro (cca 10 600 Kč) v čistě digitální edici. To německý Amazon v poslední době uváděl 549 euro (cca 14 600 Kč) a 499 euro.

Aktualizace: Příští týden proběhne prezentace, Sony v sobotu odpoledne vše oznámila. Více zde.

DALŠÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ PS5

Samostatně si budete moci koupit další ovladač DualSense, napájecí stanici pro tento bezdrátový ovladač, bezdrátová sluchátka s mikrofonem Pulse 3D, ovladač médií a HD kameru.

Headset: Měj uši jako v bavlnce s bezdrátovými sluchátky s mikrofonem dokonale uzpůsobenými pro 3D zvuk na konzolích PS5. Díky možnosti nabíjení přes port USB Type-C a dvěma mikrofonům s technologií potlačení ostatních zvuků tě při hovoru spoluhráči uslyší naprosto dokonale.

Ovladač médií: Ovládej v intuitivním prostředí konzole PS5 přehrávání filmů, streamovací služby a mnoho dalšího.

HD kamera: Doplň do svých videí z hraní a streamů svůj obraz v dokonale plynulém a ostrém rozlišení Full HD.