V úterý na PlayStation 5, PlayStation 4 a PC vyšlo pokračování remasterované série Oddworld. Dobrodružství Abeho s jeho nesnadnou cestou se dostalo do nové kapitoly, ovšem bez lokalizace. Máme pro vás ale dobrou zprávu. Oddworld: Soulstorm obdrží dodatečně české titulky.

Informaci magazínu Indian-tv.cz potvrdila tuzemská distributorská společnost Hype. Ta 6. 7. u nás uvede na trh fyzické edice hry pro konzole od Sony. Vybrat si budete moci mezi třemi různými edicemi.

Přečtěte si také: Gameplay záběry, HW nároky a upgrade na PS5 u Oddworld: Soulstorm

Na předkladu pracuje zkušený Pavel „Mondy“ Mondschein, který vedl lokalizaci mnoha her, včetně Metro: Last Light a Thief. Překlad má být dokončen koncem příštího týdne. Bohužel, v současné době není známo, kdy budou české titulky do hry přidány. Očekává se, že k přidání dojde v nejbližší možné době prostřednictvím bezplatné aktualizace. Vše ale záleží na vývojářích.

Od společnosti Hype se nám bohužel nepodařilo zjistit, zda budou mít české titulky všechny verze hry. Jisté jsou konzolové verze, ale z mého pohledu by nedávalo smysl vynechat PC verzi.

„Oddworld: Soulstorm je větší, drsnější a odvážnější pokračování proslulé videoherní série a zároveň i druhý díl nové pentalogie započaté hrou Oddworld: New 'n' Tasty. Ujměte se opět role Abea, krajně neobvyklého mudokonského hrdiny, který nechtěně vyvolal povstání a teď mu nezbývá než vést své bratry Mudokony na cestě za svobodou,“ dočteme se v popisku hry.

Akční dobrodružnou plošinovku Oddworld: Soulstorm si již nyní můžete koupit digitálně – navíc PS5 verze je zdarma v rámci předplatného PlayStation Plus. Pokud máte raději fyzické verze, tak pro PS5 a PS4 budou dostupné tři edice: Standardní, Day One s exkluzivní embosovanou plechovou krabičkou a Sběratelská. Ta navíc obsahuje 22centimetrovou figurku Abea snažícího se proklouznout kolem nepřátel, 160stránkový prémiový artbook od Pix'n Love, exkluzivní embosovanou plechovou krabičku, dočasné nalepovací Abeovo tetování, sadu kmenových samolepek, klíčenku těžební společnosti SoulStorm Mining Company a tři obrázky.

K včasné předobjednávce pak získáte také původní digitální herní soundtrack a 50stránkový digitální artbook od Pix'n Love.