Další studio pod Microsoftem bude využívat Unreal Engine 5. Nedávno se s technologickým demem pochlubili tvůrci Gears of War z týmu The Coalition, poté jsme informovali o pracovních nabídkách firmy Undead Labs (autoři série State of Decay) a nyní se k nim přidává Obsidian Entertainment.

Studio Obsidian Entertainment prostřednictvím nového inzerátu hledá zkušeného vývojáře na pozici Technical Artist. V jednom z bodů seznamu je uvedeno, že uchazeč by měl mít zkušenosti s editorem materiálů v Unreal Enginu, stejně tak být obeznámen s novými funkcemi, které budou součástí Unreal Enginu 5.

Oficiálně víme, že v Obsidianu pracují na dvou RPG hrách. Avowed je nové fantasy RPG z pohledu první osoby, které vzniká ve spolupráci s Microsoftem. Ve vývoji je už nějakou dobu a běžet by mělo na Unreal Enginu 4. Epic slibuje bezproblémový přechod rozpracovaných her na novou verzi své technologie. Je tedy možné, že Avowed může být postaven na Unreal Enginu 5. Stejně tak je ale možné, že to bude The Outer Worlds 2.

Aby byl výpis first-party studií Xboxu využívají Unreal Engine 5 kompletní, tak ještě inXile Entertainment a Ninja Theory. A právě o inXile Entertainment bude ještě řeč. Jez Corden tvrdí, že tvůrci série Wasteland a Torment: Tides of Numenera chystají RPG z pohledu první osoby, které je zasazené do steampunkového fantasy světa. Kódové označení má mít Project Cobalt.

Dle dřívějších zpráv má být Project Cobalt novou značkou od inXile Entertainment a Xbox Game Studios, postaven má být na technologii Unreal Engine 5 a do celého vývoje je pochopitelně zapleten Brian Fargo, šéf inXile.