Observer: System Redux, vylepšená a rozšířená verze hororu Observer z roku 2017, je startovním titulem nové generace konzolí. Krakovské studio Bloober Team stanovilo datum vydání. Observer System Redux bude od 10. 11. letošního roku dostupný pro Xbox Series X a Series S a 12. 11. pro PlayStation 5. Hra dorazí také na počítače, a to v prvním termínu, tedy 10. 11.

Cena konzolových verzí byla stanovena na necelých 30 euro, zatímco na Steamu lze nyní předobjednat za 22,49€. Pokud toužíte po demoverzi, najdete ji také na Steamu.

Observer System Redux bude podporovat ray-tracing a HDR. Dále se pochlubí texturami v rozlišení 4K, přepracovanými modely postav a animací a vylepšenými efekty jako je mlha, déšť a sníh.

Velkým lákadlem je nový obsah. Vývojáři vnadí na tři zcela nové vedlejší mise a další sekvence soustředící se na výslechy a tajemství. K tomu dojde na vylepšení hratelnosti, aby si hráči futuristický Krakov užili ještě více a s ním i hlavního hrdinu Daniela Lazarského v roli detektiva, jenž proniká do myslí jiných lidí, aby našel svého syna.

„Budoucnost je mnohem temnější, než si kdokoli dokázal představ. Nejdříve tu byl digitální mor, který zabil tisíce a tisíce těch, kteří se rozhodli rozšířit své mysli a těla. Pak přišla válka a Západ i Východ zůstaly zdecimovány a roztříštěny. A pak nastoupily korporace,“ vypráví tisková zpráva příběhové pozadí. Vy budete nástrojem korporátního útlaku. Dostanete se do snů svých nepřátel, odhalíte jejich obavy a extrahujete vše, co pro své vyšetřování potřebujete.