Šestý díl gangsterské akce Grand Theft Auto byl Rockstarem pouze potvrzen, nikoliv oznámen. Očekávání hráčů jsou obrovská, což vede k velkému množství spekulací. Teď tady máme 121stránkový dokument založený na únicích od uživatele Redditu s přezdívkou GTA_VI_Leak.

Sepsat tohle všechno muselo dát obrovskou práci. Jak ale ukázala minulost, většina neoficiálních informací o hrách Rockstaru jsou vymyšlené. Tohle je jedna z mála firem, která dokáže střežit své tajemství. Ubisoft by se od ní mohl učit, a to nejen ohledně úniku informací...

Pojďme se přesto podívat na některé zajímavosti ze zmíněného dokumentu. GTA 6 má být ve vývoji od roku 2014 na nejnovější verzi enginu RAGE. To je technologie Rockstaru, která pohání Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto 5, Max Payne 3 a další tituly známého studia.

Ve hře si máme užívat svět o rozloze 360 kilometrů čtverečních, kde se bude rozprostírat Liberty State, Carcer City, Vice City a Cottonmouth, zatímco prolog se má odehrávat v Jižní Americe. Příběh samotný se údajně zaměří na tři hlavní postavy: Ricardo, Casey a Rose, první ženská hrdinka v sérii. Dokončení hry zabere přibližně 75 hodin a hlavní část se má odehrávat v roce 2023.

Ricardo je bývalý kolumbijský zvláštní agent, který je posedlý bohatstvím a mocí. Většinu své vojenské kariéry se účastnil kolumbijského konfliktu. Rychle si udělal jméno. Je přesvědčen, že v zájmu obchodu je nejlepší vyhnout se konfliktům. Rose je nejvíce podobná Luise z Grand Theft Auto 4. Zdá se, že je ze všech tří nejklidnější a nejdobromyslnější, i když to jen předstírá. Po ztrátě manžela se stala opravdu zlou a udělá cokoli, aby se dostala k moci. Zaujme ji Ricardo, do něhož je nenápadně zamilovaná. Casey je naopak popisován jako opravdový drsňák, který je podobný Trevorovi, jen není šílený.

Do hry se mají vrátit postavy známé z předchozích dílů série, včetně Nikko Bellice a jeho bratrance Romana. Dále Bruce Kibutz, Poppy Mitchell, Bruce Spade, Miranda Cowan, Gay Tony, Candy Suxx, Yusur Amir a Juan Strickler. Stejně jako v GTA 5 budeme moci opět kupovat a spravovat vlastní podniky.

Prý se budete moci účastnit burzy, kupovat domy a užívat si hazardní hry. V dokumentu jsou také uvedeny vedlejší aktivity, včetně golfu, tenisu, šachů, basketbalu, bowlingu, kina, arkádových her, ale i surfování, jízdy na prkně a plavání v bazénu.

Příběh hry bude rozdělen do nejméně tří aktů (plus prolog a epilog). V první části se podíváme do Vice City, kde si budeme budovat reputaci jako Ricardo, který začíná na nejnižším stupni hierarchie jako pašerák. Jeho situaci zkomplikuje jedna událost, ale další děj se dozvíme až ve třetí části. Druhý se zaměří na Caseyho, jehož osudy se protnou s Little Jacobem z GTA 4. Ve třetím aktu dostaneme na výběr z několika postav, i když většina děje se bude stále soustředit na Ricarda.

Zajímavé je, že konflikt máme poznat ze dvou stran, protože Rose je policistkou. Když za ni budeme hrát, budeme moci požádat o podporu a také poslat policisty na místo činu. Kromě toho budeme moci jako Rose zatýkat civilisty nebo jim udělovat pokuty. Jednou z vedlejších aktivit bude pátrání po sériových vrazích, kteří po každé další vraždě zanechají stopy.

Rockstar má plánovat Grand Theft Auto 6 oznámit letos na podzim a hru vydat na konci roku 2024. Rozpočet na vývoj je až 500 milionů dolarů, zatímco na marketing jde dalších 100 milionů dolarů. V Rockstaru prý očekávají, že během prvních 24 hodin prodeje vydělají miliardu.

Další spekulace si přečtěte zde. Jak by se vám takové GTA 6 líbilo?