Japonská společnost Capcom řeší obrovský hackerský útok na své servery. Hackeři mají v rukou údaje některých zaměstnanců, bývalých zaměstnanců, japonských zákazníků i informace o hrách, včetně těch dosud neoznámených.

Zprávy o hackerském útoku se začaly objevovat na začátku měsíce. Dnes Capcom útok potvrdil s tím, že dotyční požadovali 11 milionů dolarů v bitcoinech. Společnost samozřejmě odmítla takovou částku zaplatit a na internet se postupně dostávají data ze souborů, která měla přes 1 TB.

Nejzávažnější na tom celém je, že hackeři mají v rukou data 134 tisíc japonských zákazníků ze zákaznického servisu Capcomu, včetně jmen, adres a telefonních čísel. Podobné údaje, u někoho i fotky, mají o 14 000 členech North American Capcom Store, 4000 členů North American Esports, 40 000 akcionářích, 28 000 bývalých zaměstnanců, 125 000 uchazečů o zaměstnání a 14 000 zaměstnanců.

Data také zahrnují zdrojové kódy Devil May Cry 2 a Umbrella Chronicles, stejně tak informace, že Capcom získal 10 milionů dolarů za vydání Resident Evil 7 a Resident Evil 8: Village pro Stadii a 5 milionů dolarů od Sony za dočasnou exkluzivitu VR verze Resident Evil 7 a exkluzivní DLC a demo.

Útok nyní řeší policie.

Co víme o hrách? Předně uniklo datum vydání Resident Evil 8: Village. Pokračování kultovního hororu má vyjít 21. 4. nadcházejícího roku. Předobjednávky mají být spuštěny v lednu/januári. Hra bude k dispozici ve standardní verzi, Digital Deluxe edici s dalším DLC a ve sběratelské edici se sochou, mapou a dalšími fyzickými bonusy. Dokument také uvádí exkluzivní verzi pro online obchod Capcomu - ta ale s největší pravděpodobnostní nebude dostupná pro Západ.

Mezi bonusy Digital Deluxe Edition je uváděn dodatečný balíček Ethan's Trauma Pack. Samostatně se má prodávat za 25 dolarů. Plus znovu byly potvrzeny verze pro PS4 a Xbox One.

Samostatně má potom vyjít multiplayerový režim Dominion. Mělo by jít o něco na styl Resistance pro Resident Evil 3 Remake.

Resident Evil Battle Royale: Japonci pracují na nové online verzi Resident Evil, interně označené jako Project Highway/Village Online. Má jít o online zápolení podobné stylu Battle Royale. To ale není ze světa Resident Evil vše. Ještě je tady Resident Evil 4 VR pro Oculus.

V dokumentu se nachází také projekt s kódovým označením GUILLOTINE. Vyjít má v únoru/februari 2021 na Nintendo Switch a v květnu/máji na další platformy. Dále je tady pravděpodobně nová kolekce Ace Attorney pro PS4 a Switch, nějaký projekt Reiwa na květen/máj a online střílečka pro streamování s kódovým názvem SHIELD.

Očekávat máme také nové verze Monster Hunter Rise a Monster Hunter Stories 2. Hry byly zatím oznámeny pouze pro Switch, ale dle zveřejněných informací to vypadá, že se obě dostanou také na PC. Dvě ukázky z Rise máme očekávat v lednu/januári a v březnu/marci a v říjnu/októbri vyjde pro PC.