Od vydání nové akční střílečky Deathloop od tvůrců série Dishonored nás stále dělí ještě několik měsíců. Pomalu, ale jistě se v rámci hry začínají objevovat další střípky informací, o ty nejnovější se postaral hlavní umělecký ředitel projektu, Sébastien Mitton.

Ten na internetu zveřejnil několik obrazů, které budeme moci ve hře vidět, přičemž k nim připsal pár poznámek. Ty nám dávají větší pohled na to, z jakých děl vývojáři čerpali a na jakou atmosféru se můžeme vlastně těšit.

Vytvořit pohlcující herní svět je neskutečně náročná a motivující [záležitost]. V případě hry Deathloop jsme brali inspiraci z knih, filmů, hudby a reálných lokací, abychom vytvořili ostrov Blackreef,“ popisuje Mitton.

Klíčové inspirace přišly z Faerských ostrovů, které mají velmi divokou a tajemnou atmosféru (prostě si to vygooglujte, pochopíte), a filmu Věc od Johna Carpentera, protože milujeme tu chladnou, izolovanou a intimní atmosféru tohoto mistrovského díla.

Na ostrově Blackreef také najdete mix teplých 60. let, technologie, šílenosti, možností a zábavy. Nemohu se dočkat, až to uvidíte!“ dodal.

Vydání Deathloop je aktuálně naplánováno na 21. 5. letošního roku pro PC a PlayStation 5 s roční exkluzivitou, poté se pravděpodobně objeví i na Xboxu Series X/S.