Petr Ticháček nám s požehnáním ukrajinského studia Frogwares poslal screenshoty z české verze detektivní adventury Sherlock Holmes: The Awakened, která vyjde během prvního kvartálu letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. České titulky budou přítomny na všech platformách.

Sherlock Holmes The Awakened je remake hry Sherlock Holmes: The Awakened z roku 2006, která byla první plně 3D hrou v historii Frogwares.

Obrázky pocházejí ze samotného úvodu první kapitoly situované na Baker Street v Londýně, tak z kapitoly třetí, která se odehrává ve švýcarském sanatoriu U černé protěže a jejíž úvodní část je obsahem dema, které je od pátku dostupné podporovatelům hry z Kickstarteru.

Česká lokalizace probíhala od července 2022 do prosince 2022 včetně testování. „Textu je v remaku přibližně dvojnásobné množství než v originále, což tedy nutně neznamená, že hra je 2x tak rozsáhlá, nicméně to svědčí o výrazných změnách, které remake přinese,“ informuje Petr Ticháček.

„Když jsme se s vývojáři dohodli na lokalizaci, vytáhl jsem ze záložního disku 16 let starý překlad původní hry v domnění, že si tím citelně usnadním práci. Z omylu mě však vyvedla hned první várka textů, které jsou oproti originálu kompletně přepsány. Ostatně již brzy se budete moci sami přesvědčit, že kromě základního příběhu ve hře nezůstal kámen na kameni,“ dodal.

Sherlock Holmes: The Awakened je křížencem Lovecrafta a Sherlocka Holmese. Ve hře se ponoříte hluboko do bezedných vod mytologie Cthulhu. Budete vyšetřovat sérii záhadných zmizení souvisejících s temnou sektou, která uctívá prastarého boha. Pokud nezpřetrháte jejich šílené plány... budete vy i celý svět čelit nepředstavitelným následkům.

Právě v tomto příběhu Sherlock pozná, co je to skutečný strach. Racionálně uvažující muž bude čelit nadpozemské bytosti, jejíž existence popírá veškerou logiku. Honba za odhalením pravdy Sherlocka dovede až na samotnou hranici šílenství. Jde o jediný jeho příběh, který Watson nikdy nezveřejnil.

Navíc se právě v tomto příběhu, situovanému do roku 1882, dozvíte, jak se ze Sherlocka a Johna, toho času pouhých spolubydlících, stala světoznámá detektivní dvojice.

Klíčové vlastnosti hry:

  • Ponořte se do mýtu Cthulhu v podobě, v jaké si jej představoval sám H. P. Lovecraft. Postavte se čelem tajemným hrůzám sahajícím daleko za hranice lidského chápání.
  • Hledejte odpovědi na otázky postrádající sebemenší racionální výklad a bojujte se šílenstvím pronikajícím do vás samotných.
  • Hledejte stopy, které vás provedou slavnou Baker Street v Londýně, hrůzostrašnou psychiatrickou léčebnou ve Švýcarsku či nebezpečnými mokřady v Louisianě.
  • Reinkarnace hry z roku 2008: The Awakened, od základu přepracovaná v Enreal enginu, je vyzbrojená moderní grafikou a animacemi, rozšířeným příběhem, mnoha vedlejšími úkoly a novými herními prvky, včetně unikátního interaktivního systému příčetnosti.
Herní ukázka