Je to několik dnů, co tvůrci The Sims 4 zveřejnili seznam chyb, které se chystají opravit. Bohužel hráči se snaží tento update bojkotovat a bouří se. V seznamu totiž objevili i jeden z bugů, který je značně oblíbený díky jeho účinku.

Tato chyba způsobovala, že simíci vzájemně získali velký boost do pozitivního vztahu. Znamená to tedy, že tento bug zjednodušoval hráčům právě budování přátelských vztahů. Hráči využívali jeho výhodu, aby navázali pevnější vztahy, mnohem jednodušším způsobem, protože za běžných okolností takové budování trvá až reálně dlouho.

Tohoto benefitu se dalo zneužít například při plnění aspirace, u které je potřeba, aby simík navázal 20 přátelských vztahů. S touto chybou je to hračka, stačilo se představit a udělat si 20 fotek s tímto „cizincem“. Pak už máte vyhráno a váš simík má o kamaráda víc.

Fanoušci proto tento update bojkotují a staví se proti opravě chyby. Je to značně neobvyklé, protože hra má tolik bugů, že jakákoli zmínka o opravách vzbuzuje spíše radostné reakce. U této chyby to neplatí a hráči doufají, že bude jejich prosba vyslyšena, protože glitch vyloženě nezpůsobuje žádné problémy.

Aktualizace má proběhnout během následujícího týdne a tam se ukáže, zda bylo přáním hráčů vyhověno, nebo jestli jsou tvůrci v tomto ohledu nekompromisní.