Společnosti Sega a Sports Interactive oznámily datum vydání fotbalového simulátoru Football Manager 2020. Pokračování populární série vyjde 19. listopadu letošního roku pro PC a Mac. Fyzické verze budou k dostání v ekologičtějším obalu. Sega místo plastu zvolila karton vyrobený z recyklovaných materiálů. Je potištěn rostlinným inkoustem.

Miles Jacobson, šéf studia Sports Interactive, tvrdí, že nová krabička je o 30 % dražší než obvyklá plastová krabička. Dle něho jde ale o cenu, kterou stojí za to zaplatit. Jediné, co není recyklovatelné, tak je DVD. I přesto by se mělo ušetřit zhruba 55 gramů plastů u každé jedné fyzické kopie hry, což by mohlo vést k úspoře až 20 tun plastu.

19. listopadu vyjdou i „lite“ verze hry. Football Manager 2020 Touch pro PC, Mac, iOS, Android a Nintendo Switch a Football Manager 2020 Mobile pro iOS a Android. Bohužel ani jedna verze nebude v češtině.

„Vstupte do živoucího, dýchajícího fotbalového světa, který klade největší důraz právě na vás. Zde na vašem názoru záleží!  Tohle je svět, který odměňuje plánování a znalosti, ale na rozdíl od ostatních her zde není žádný předpřipravený konec ani scénář, podle kterého musíte jít - pouze nekonečné možnosti a příležitosti. Každý klub má svůj příběh a je na vás, abyste ho vytvořili,“ informuje tisková zpráva české distributorské společnosti Cenega Czech.

„Říká se, že fotbal je hra snů. Inu, manažeři jsou speciální druh snílků. Oni nevidí problémy, pouze příležitosti: šanci ukázat těm nejlepším z celého světa, co umí, šanci rozvíjet a zavádět novou fotbalovou filosofii, šanci vychovávat talenty, šanci pozvednout klub do nových výšin a ukončit čekání na vítězný pohár. Jak se dostanete na vrchol, je čistě na vás... Rozhodovat se budete sami a stejně tak budete čelit i následkům...“

Klíčové prvky:

  • Založte si základnu v 50 největších fotbalových zemích po celém světě.
  • Nastolte novou éru úspěchu v jednom 2500 klubů na všech úrovních.
  • Podepište ty nejlepší smlouvy a utvořte budoucnost - na výběr máte z více než 500 000 skutečných hráčů a zaměstnanců.
  • Vytvořte si taktickou vizi a uveďte ji v praxi na cvičišti.
  • Kopněte do každého míče díky dosud nejpodmanivějšímu a nejchytřejšímu zápasovému enginu.

Vývojářské centrum: Převezměte plnou kontrolu nad fungováním svého týmu v novém, všeobjímajícím centru. Vychovávejte mladé hvězdy od příchodu do vašeho klubu, přes dorosteneckou úroveň, dokud nebudou připraveny na akci v prvním týmu.

Vize klubu: Rozvíjejte kulturu, pracujte s vedením kvůli dosažení dlouhodobých cílů a naplánujte směřování svého klubu pro nadcházející sezónu. Vize klubu se netýká jen zasedací místnosti: má vliv na přestupy, herní styl a očekávání od konkurence, zatímco se snažíte posílit identitu svého klubu a splnit víceleté milníky.

Plánování herní doby: Zcela nový způsob, jak definovat postavení hráče ve vašem mužstvu. Začleňte aktuální i budoucí herní dobu do délky smlouvy, čímž jasně určíte cestu od okrajového hráče po hvězdu týmu a cokoliv mezi tím.

Zákulisí týmu: Díky novým rolím, radám a interakcím je váš tým důležitější než kdy dřív a také na něm víc záleží. Větší spolupráce napříč mnoha oblastmi přibližuje hru struktuře skutečného zákulisního týmu.

Vylepšená grafika: Nový design modelů hráčů a manažerů, vylepšené nasvícení a přepracovaný vzhled hřiště - to vše vytváří dosud ten nejrealističtější a nejhezčí zážitek ze zápasu.