Fanoušci studia Rockstar si určitě pamatují žánrovou odbočku v podobě titulu Bully. Hra si i přes svou odlišnost od ostatních titulů tohoto studia získala dost fanoušků. Nyní se dozvídáme, proč bylo pokračování pravděpodobně zrušeno.

Aktivní vývoj Bully 2 začínal a zase končil jako na houpačce. Poslední zmínka o zrušení pochází z roku 2017. To byl vývoj hry zrušen již po třetí. A fanoušci z toho nadšení samozřejmě nejsou.

Uživatelé s přezdívkami Tez2 a Yan2295 jsou bývalí členové týmu Rockstars Games a známí tím, že tu a tam utrousí nějakou tu informaci z vývoje her. A je to právě Tez2, který vysvětluje, že předprodukční fáze Grand Theft Auto VI začala již před pěti lety v roce 2015, avšak zpomalila v roce 2017, kvůli velké vytíženosti studia na tituly Red Dead Redemption 2 a Bully 2.

I když vývoj Bully 2 byl již ve fázi hratelného prototypu, tak se studio rozhodlo vývoj po 18 měsících zastavit. A všechna práce, jak se říká, vyšuměla do prázdna. Je to určitě škoda, jelikož hlavní hrdina prvního dílu Jimmy měl slavit návrat, stejně jako mnoho dalších postav.

Mezi jarem 2010 a koncem roku 2013 mělo vývoj druhého dílu Bully na starost studio Rockstar New England, které se vývojem zabývalo kolem roku a půl. V týmu byla jména jako Steven Olds (grafický ředitel prvního dílu) a Drew Medina, který byl tou dobou vedoucí umělec studia. Hra měla používat nám již známý engine RAGE, který byl poprvé představen v Grand Theft Auto IV. Všechny tyto informace byly následně potvrzeny dříve zmiňovaným Yanem2295 v komentáři na Redditu.

Všechno to zní hezky, nicméně závěr je takový, že studio dalo přednost hrám jako již vydaný Red Dead Redemption 2, který je s námi již druhým rokem. A vše nasvědčuje tomu, že Rockstar se nyní plně soustředí na další díl a Grand Theft Auto. I když Tez2 a Yan2295 tvrdí, že hra je již z 60 % až 70 % hotová, Jason Schreier, který psal pro web Kotaku, trvá na svém – další díl GTA má být teprve v rané fázi vývoje a nemáme ho tak čekat v blízké době. Vzhledem k tomu, že GTA V se dočká verzí na nové konzole, tak se Jason nebojí konstatovat, že se GTA VI nedočkáme ani v příštích pár letech.

Bully 2 však není jediným zrušeným titulem od studia Rockstar, o kterém máme v poslední době nové informace. V roce 2007 byl jako exkluzivita pro PlayStation 3 oznámen titul s názvem Agent. Mělo jít o klasickou akční adventuru ve stylu GTA titulů, ale měla obsahovat i lineárnější pasáže a kladla velký důraz na stealth.

Jedna taková pasáž se měla odehrávat v egyptské metropoli Káhiře. V té době však v Egyptě vládl prezident tvrdou rukou a vývojáři se dostali do velmi nepříjemných situací kvůli fotografování hlavního města. Celý tento incident vyvolal obavy ze stejných komplikací u cesty do Ruska a tím pádem se vývoj hry zastavil. Pokud byste se chtěli dozvědět o tomto incidentu víc, zamiřte do novinky od Michala, který toto téma rozebírá dopodrobna.