Microsoft připravuje spuštění rodinného předplatného služby Xbox Game Pass. Nasvědčuje tomu nález twitterového uživatele ALumia_Italia, jenž při procházení serverů objevil logo Xbox Game Pass: Friends and Family (Xbox Game Pass: Přátelé a rodina).

Začátkem srpna společnost oznámila, že v Irsku a Kolumbii testuje nový tarif, který umožňuje sdílet Xbox Game Pass Ultimate až se čtyřmi osobami, které mohou využívat všech výhod tohoto předplatného, včetně bohatého katalogu plných her pro konzole Xbox, PC a cloud, exkluzivních slev, EA Play a Xbox Live Gold.

Teď to vypadá, že se rodinný tarif bude jmenovat Xbox Game Pass: Friends and Family. Informace od testerů potvrzují sdílení mezi přáteli. Jediným omezením je, že musejí být ze stejné země.

Co se ceny týče, Microsoft uvedl jeden příklad. Jeden měsíc tarifu Ultimate se rovná 18 dnům rodinného členství. U nás Ultimate stojí 339 Kč měsíčně. Pokud si uživatel rodinné členství aktivuje, tak jeho zrušení je možné až po vypršení předplatného.

Podobné rodinné předplatné nabízí také Nintendo Switch Online, Netflix nebo Spotify.

Ještě tady máme oznámení sedmi nových her, které budou v den vydání dostupné v Game Passu. Tentokrát jde o tituly od Humble Games. Těšit se můžete na:

Prodeus je dynamická FPS, která by mohla zaujmout fanoušky Dooma. Nachází se v early access pro PC.

Midnight Fight Express je polská mlátička s efektními souboji v izometrickém pohledu (k dispozici nyní).

Moonscars je krásný a temný pixelartový slasher (vydání je naplánováno na 27. 9.).

Ghost Song je po Moonscars další metroidvania hra, mimochodem také temná plošinovka (má vyjít 3. 11.).

Infinite Guitars je hudební RPG s arkádovými souboji ve stylu Guitar Hero (má vyjít letos).

Signalis je survival horor zasazený do dystopické budoucnosti (vydání 27. 10.).

Coral Island je něco pro fanoušky Animal Crossing nebo Stardew Valley; sandboxový simulátor, ve kterém budete především rozvíjet svou farmu (vydání 11. 10.).