Včera jsme konečně viděli v pohybu Starfield. Očekávané akční sci-fi RPG pro Xbox Series X/S a PC od Bethesda Game Studios ale vzbudilo obavy. Kreativní ředitel Todd Howard se totiž pochlubil, že hra nabídne přes tisíc planet ve více než sto soustavách. To hráčům připomenulo ambiciózní vesmírné dobrodružství No Man's Sky.

Podobností s No Man's Sky má Starfield více, jak dokazuje minutové srovnávací video od IGN. Doufejme, že po stránce kvality na tom bude projekt od Bethesdy lépe, spousta z nás má ještě v živé paměti, jak v době vydání vypadalo No Man's Sky.

Pravda, od roku 2016 studio Hello Games zabralo a dnes je No Man's Sky jinou hrou. A také nesmíme zapomenout, že tady srovnáváme práci nezávislých vývojářů a ohromného kolosu, autorů ságy The Elder Scrolls a novějších Falloutů, kteří se mohou spolehnout na podporu Xbox Game Studios.

Přesto by ale fanoušci byli raději, kdyby se v Bethesdě zaměřili na kvalitu místo kvantitu. Hráči mezitím očekávají, že spousta planet budou prázdné světy určené pouze pro přistání a sběr zdrojů. Na druhou stranu, objevují se také názory, že ve skutečném vesmíru jsou přece prázdné a nezajímavé planety běžné, tak proč by nemohly být ve hře.

Starfield vyjde někdy během první poloviny roku 2023 ve verzi pro PC (Steam) a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.