Společnost Electronic Arts se pochlubila dvěma zásadními novinkami ve svých sportovních/závodních hrách.

Začneme vylepšenou kariérou pro hráče i trenéry ve FIFA 23 (video nahoře). Vývojáři z EA Sports se zaměřili na to, aby vám umožnili zahrát si za skutečné manažery v libovolném klubu. Ve hře bude více než 350 skutečných trenérů, například Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Antonio Conte nebo Thomas Tuchel. Na úplný seznam si musíme počkat. Nicméně, nejslavnější manažéři světa jsou detailnější a více se podobají svým já, včetně typických gest.

Důležitou novinkou je přesun do jiného klubu. Například si můžete zvolit velmi realistického Pepu Guardiolu a sami se rozhodnout, zda zůstanete v Manchesteru City nebo se přesunete jinam, včetně svého vlastního mužstva.

S režimem kariéry se váže vylepšení umělé inteligence. Soupeři mají vhodněji a taktičtěji reagovat na to, jak se zápas vyvíjí. Jako příklad je uvedena situace, kdy soupeř vyhrává a blíží se konec utkání. V takovém případě může střídat a posílat do hry více defenzivních hráčů, aby zabránili inkasování gólů. Další novinkou je funkce analýzy přestupů, která bude zkoumat a hodnotit každý váš přestup. Lepší analytické možnosti budete mít k dispozici i vy, budete moci posuzovat rentability dané transakce.

Kromě toho se sjednotí rozhraní hlavního menu kariéry, dojde na nové filmové a dynamické scény a také na hratelné highlighty. Ty jsou popisovány jako způsob, jak překlenout hraní celého zápasu na svou stranu. A v neposlední řadě jsou hlášeny lepší možnosti pro přizpůsobení vlastního hráče.

FIFA 23 vyjde 30. 9. letošního roku. Všechny novinky budou přítomny ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra dorazí také na PS4, Xbox One a Nintendo Switch (v Legacy Edition).

DALŠÍ OKRUHY DO F1 22

Dnes bude do F1 22 formou bezplatné aktualizace přidán portugalský okruh Autódromo Internacional do Algarve. Historickou trať v necelých dvou minutách představuje slavný Lewis Hamilton v monopostu W13 stáje Mercedes.

12. 9. letošního roku bude následovat čínský okruh Shanghai International Circuit. Nedávno F1 22 obdržela update 1.05, který opravil řadu chyb a vylepšil stabilitu.

F1 22 si můžete zahrát na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.