Aktualizace: V pět hodin odpoledne odstartoval slíbený trial nadcházející asymetrické střílečky Predator: Hunting Grounds. Všichni zájemci na PS4 (je nutné mít PlayStation Plus) a PC (přes Epic Games Store) si mohou hru vyzkoušet a rozhodnout se, zda si ji koncem příštího měsíce koupí. Trial verzi můžete hrát do konce tohoto víkendu.

Na PC potřebujete minimálně Windows 10 (64-bit verzi), procesor Intel Core i5-6400 nebo AMD FX-8320, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GTX 960 nebo AMD R9 280x a 18 GB volného místa na disku. U doporučených požadavků je uváděn procesor Intel Core i7-5930K nebo AMD Ryzen 5 1600X, 16 GB RAM a grafická karta Nvidia GTX 1660 nebo AMD R9 Fury X.

Plná verze Predator: Hunting Grounds vychází 24. 4. 2020. Na PlayStation Store se hra prodává za necelých 1000 Kč (32,99 euro). Více informací o trial verzi se dočtete níže v původní zprávě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Společnost Sony dnes oznámila podrobnosti k free trialu titulu Predator: Hunting Grounds. Zkušební verze tohoto očekávaného multiplayer titulu bude dostupná od pátku 27. 3. 2020 (17:00 hod.) do neděle 29. 3. 2020 na PlayStationu 4 a PC přes Epic Games Store, kde má hra exkluzivitu.

Vývojáři ze studia IllFonic poodhalili, na co se hráči mohou těšit.

„Na začátku si každý zvolí, zda se chce vžít do role Predatora, nebo příslušníka elitního Fireteamu. Obě role mají svůj vlastní set zbraní, schopností a taktik k přežití. Zkušební verze se bude odehrávat v prostředí vybrané mapy Overgrowth zasazené do tropické džungle jihoamerických hor. Ať už si hráč vybere Predatora či některého z vojáků, bude na své cestě mapou čelit také nepřátelským partyzánským silám bývalého vládního projektu Stargazer, které se v této velmi teplé džungli pohybují.

Při výběru příslušníka Fireteamu je možno volit mezi jednou ze tří vojenských postav: zkušeným velitelem (Assault), rychlým bojovníkem (Scout) a odolným škůdcem (Support). Plná verze hry bude obsahovat i čtvrtý vojenský charakter. Ke zdolání Predatora je potřeba každý z nich, protože jen díky týmové spolupráci je možné dosáhnout konkrétních cílů pro úspěšné dokončení jednotlivých misí. Při každém vstupu do džungle je náhodně vybrána jedna z mnoha misí, díky čemuž si hráč na vlastní kůži vyzkouší neustále se měnící herní zážitek.

Pokud si hráč vybere roli Predatora, ve zkušební verzi na něj čeká postava Huntera, u níž lze dále volit mezi mužskou či ženskou verzí. Vzhled postavy jde upravit také výběrem některého z brnění. V plné verzi hry budou charaktery Predatora celkem tři: Hunter, Berseker a Scout. Jako ten nejvražednější lovec vesmíru bude Predator vybaven mimozemskými zbraněmi jako je například Plasma Caster pro boj na dálku, a také špičkovými technologiemi v podobě infračerveného vidění nebo pokročilého maskování.“

Pro vyzkoušení trial verze zdarma je potřeba internetové připojení a platné PS Plus členství u PS4 verze.

Vývoj hry Predator: Hunting Grounds má na starost studio IllFonic (autoři Friday the 13th: The Game). Vydavatelem je společnost Sony Interactive Entertainment (SIE). Plná verze vyjde 24. 4. 2020 na PS4 a PC.