Společnost Sony zve všechny majitele konzolí PlayStation 5 a PlayStation 4, aby si vyzkoušeli multiplayer u svých zakoupených her. Během nadcházejícího víkendu totiž nebude nutné mít aktivní předplatné PlayStation Plus. Nabídka bude platná od soboty 10. do neděle 11. 12. 2022. Stačí připojení k internetu a účet PS Network.

Sony nabádá hráče zejména k vyzkoušení GTA Online, Call of Duty: Modern Warfare 2 nebo NBA 2K23. Ale akce se vztahuje na úplně všechny hry, jen je musíte vlastnit.

Když budete mít zaplacené PS Plus (stačí to základní), tak tenhle měsíc si do digitální knihovničky můžete přidat Mass Effect Legendary Edition (PS4), Biomutant (PS5/PS4) a Divine Knockout: Founder’s Edition (PS5/PS4).

V listopadu tohoto roku Sony potvrdila klesající zájem o předplatné. Služba PlayStation Plus meziročně přišla o téměř dva miliony uživatelů. Souvisí to s přechodem na tři tarify, které nabízejí odlišné tituly. Ve všech třech ale máte každý měsíc k dispozici minimálně tři hry.

První variantě se říká Essential, je nejlevnější a zahrnuje měsíční hry, online multiplayer, exkluzivní slevy nebo cloudové úložiště. Extra rozšiřuje nabídku o stovky her, Ubisoft+ Classics a herní nápovědu v podporovaných hrách. Nejdražší tarif Premium přidává ještě katalog klasických her z předešlých generací PlayStationu a zkušební verze novějších her.

Ačkoliv hráči nutnost platit službu pro hraní online kritizují jak na PlayStationu, tak na Xboxu a Nintendu, tak společnosti se těchto praktik nadále drží.