Pod záštitou autorů Gas Station Simulatoru někdy v budoucnu na počítače vyjde Farm Simulator. Hra nabídne humorný příběh o útrapách měšťáka, jenž se rozhodl stát se farmářem. Uteče tedy z města na malebný venkov někde v Tennessee, kde koupí starou farmu a postupně ji promění v moderní ekologickou farmu.

Není čas se rozkoukávat. Budovy se rozpadají, vybavení je zničené, zvířata se potulují, jak se jim zlíbí, a pole se pomalu mění v les. Vyhrňte si rukávy, zábava začíná. Na farmě je totiž vždy co dělat – od opravy plotů přes sázení plodin až po krmení zvířat a dojení krav.

Naštěstí na to nebudete sami. Starý Bill, zkušený farmář a soused, je vždy nablízku, aby poradil a přiložil ruku k dílu. I když přesvědčit starého Billa ke spolupráci může být oříšek, protože se nenechá snadno ovlivnit cizími lidmi. Budete si muset získat jeho důvěru a respekt tím, že se osvědčíte jako schopný a oddaný farmář.

Jak budete postupovat hrou, budete svou farmu rozšiřovat, stejně tak obdělávat půdu a pěstovat plodiny a chovat zvířata (koně, krávy, ovce a další). Své produkty prodáte lidem z města. Když budete dostatečně velcí, můžete si najmout zaměstnance, aby vám pomohli. Třeba připravit farmu na povětrnostní události a chránit ji před liškami, kunami a medvědy.

Okolí má svou historii. Dlouhá procházka se může vyplatit. Pokud se budete rozhlížet dostatečně pozorně, můžete najít zajímavé předměty, nebo dokonce zlato a stříbro.