Po Arizoně, Novém Mexiku, Oregonu a Washingtonu bude mapa American Truck Simulatoru rozšířena o Utah. České studio SCS Software oznámilo, že Utah bude vydán v listopadu letošního roku. Prodávat by se měl standardně za 11,99€ (cca 310 Kč) a přinést do populárního kamionového simulátoru rozmanitou krajinu, od červených skal po zasněžené pohoří. Pochopitelně nebude chybět rušná metropole, která je domovem mnoha velkých podniků a průmyslových odvětví. Na cestě narazíte také na mnoho památek a dochovaných zbytků historie.

Něco málo z Utahu vám představí nové gameplay video, které má 17 minut. Vývojáři k němu dodávají: „Utah je 13. největší stát v USA a je domovem 3 milionů obyvatel. Stát je centrem dopravy, vzdělávání, informačních technologií, těžby a hlavním turistickým cílem díky mnoha slavným a krásným národním parkům.“

Do veřejné bety nedávno vstoupila aktualizace 1.36, která se zaměřila na DirectX 11 (přesněji na 11.1), což současně znamená, že hra po updatu nebude kompatibilní se systémy běžícími v rozhraní DirectX 9. Aktualizace obsahuje i nové návěsy pro obilí a sypké krmivo, stejně tak přepracování dvou měst ze základní hry - Flagstaff v Arizoně a Santa Cruz v Kalifornii. A pokud máte větší firmu, na mapě manažera nově uvidíte své řidiče, kamiony a návěsy.