Tým z Warner Bros. Montreal se při vývoji nového dobrodružství ve světě Batmana rozhodl nepokračovat v projektech Rocksteady Studios (série Batman: Arkham). To vývojářům umožnilo mít volné ruce a mohli vytvořit vlastní verzi Gotham City.

V jejich příběhu v 50. letech 17. století opustilo Evropu pět rodin (Wayne, Cobblepot, Elliot, Arkham a Kane) a vydali se na ostrovy později pojmenované Gotham River. Na tomto místě byl postaven Gotham, který se neustále rozrůstal, spojoval a měnil, aby nakonec hráčům v Gotham Knights nabídl pět různých čtvrtí.

HISTORIE GOTHAMU

V každé z pěti čtvrtí (North Gotham, New Gotham, Downtown Gotham, Historic Gotham a Lower Gotham) najdete zvláštní budovy, které se vyznačují vlastním architektonickým stylem, jde o architektonický styl jedné z pěti rodin, a přítomností specifických nepřátel, mezi něj patří The Court of Owls (Soví tribunál).

ZAJÍMAVÉ BUDOVY

Tvůrci hry propojili oblasti s hratelností a příběhem. Gotham nenabídne pouze vysoké budovy, nýbrž také rozlehlé prostory pod městem. Lákají na to, že nahlédneme za oponu města. Samotná záchrana města před pádem do chaosu vyžaduje pouliční boj se zločinem i střety s ikonickými superpadouchy DC, na Jokera ale zapomeňte. K dispozici budete mít nejrůznější bojové schopnosti a dovednosti čtyř hrdinů, stejně jako ikonický Batcycle.

Každý hrdina má jedinečné schopnosti, vybavení, zbraně a přizpůsobitelný oblek. Batgirl ovládá svou tonfu pro boj zblízka, Nightwing používá své dvě escrima tyče, Red Hood má špičkovou lidskou sílu a Robin umí mistrně zacházet se svou skládací holí.

Celý příběh můžete projít sami, případně se spojit s kamarádem v kooperaci pro dva hráče. Gotham Knights vyjde 25. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.