Titul žánru MMORPG od vývojářského studia Blizzard Entertainment a NetEase, jenž nese název Diablo Immortal, spustil předběžnou registraci i v obchodě App Store. Následuje tak Android, kde je tato možnost již delší dobu. Když se zaregistrujete, tak kromě upozornění na vydání hry získáte i kosmetiky.

Blizzard také upřesnil předběžné datum vydání na 30. 6. 2022, které se v App Store ukazovalo. „Pro upřesnění všem, kteří využijí předběžné registrace na iOS a iPadOS, uvádíme, že hra je uvedena s datem spuštění 30. 6. Chceme však jasně říct, že toto datum není oficiálním termínem pro vydání Diablo immortal a jedná se pouze o prozatímní termín uzavření našich finálních plánů. Později budeme komunitu informovat o oficiálním termínu spuštění,“ uvedla společnost pro IGN. 

Kromě toho se dozvídáme i pár informací o obsahu hry. Kosmetiky se budou získávat zvlášť pro jednotlivé třídy, ačkoliv všechny sady kosmetik budou dostupné pro každou třídu. Ovlivňují vaše oblečení a vzhled zbraní, některé z nich dokonce obsahují vlastní animace. Na obrázku níže si můžete prohlédnout, jak vypadá jedna kosmetická sada na různých třídách postav. 

Zvyšováním úrovně Resonance dostanete přístup k novým vzhledům vaší postavy (viz obrázky níže). Čím vyšší úroveň budete mít, tím výraznější vaše postava a její vybavení bude. Na nejvyšších úrovních statistiky Resonance si dokonce odemknete kosmetická křídla. 

Užitečné informace jsme se dozvěděli i o třídách postav. Diablo Immortal bude disponovat bohatou škálou tříd, avšak je zcela běžné, že si jich chcete vyzkoušet více i bez ztráty postupu. Na toto vývojáři také mysleli. Krátce po vydání hry bude totiž dostupná možnost změny třídy. Ve Westmarchu budete moci změnit třídu své stávající postavy a také získáte novou vizuální úpravu

Po změně třídy bude zachován veškerý postup na úrovních Pragon, obdržíte sadu předmětů odpovídajících nové třídě a můžete si převést veškerý pokrok v oblasti předmětů a drahokamů. Legendární předměty si sice budete muset nasbírat znova, ale tvůrci tvrdí, že to je prostě součástí zábavy. Kdybyste však svého rozhodnutí někdy litovali, můžete se vrátit ke své předchozí třídě a vybavíte se svými tehdejšími legendárními předměty. 

Diablo Immortal nedávno prošlo uzavřenou betou a na vývojářích nyní je pečlivě prostudovat zpětnou vazbu a poučit se z ní, aby bezplatná mobilní hack-and-slash akce byla úspěšná.