Internet je mocný nástroj, který někteří vtipálci rádi zneužívají k šíření falešných zpráv. Jedna taková se vyrojila v souvislosti s Minecraftem. Fanoušky kostičkového fenoménu varovala, že studio Mojang na konci letošního roku vypne servery a Minecraft pohřbí. Někteří se zalekli a informaci začali dále šířit.

Jak ale bylo od začátku jasné, jde o falešnou zprávu, která se jako první objevila na webu Channel45news.com a poté se šířila dál. Údajně ji mělo převzít několik fanouškovských stránek věnujících se Minecraftu. Dostalo se to až tak daleko, že na vše musela reagovat komunitní manažerka Microsoftu. Ta popřela, že by 21. prosince/decembra 2020 došlo k vypnutí serverů hry Minecraft.

Hoax se šířil zejména po sociálních sítích, kde lidem podle všeho stačilo si přečíst akorát nadpis. Kdyby původní článek rozklikli, zjistili by, že jde o vtip. Je v něm totiž zmiňován Markus Persson, známý jako Notch, jenž s Mojangem už nějakou dobu není vůbec spojen. Navíc Channel45news.com je web, jenž slouží pro podobné žerty a při vstupu své návštěvníky dokonce varuje.

Já už jen dodám, že Minecraft dostává pravidelně aktualizace, jde o jednu z nejpopulárnějších her na světě a současně o nejsledovanější hru na YouTube za rok 2019. Takovou hru by přece Microsoft nepohřbil a je úplně jedno, že její první verze vyšla před 11 lety.