(Článek byl aktualizován) Xbox Series X/S se prodává lépe než předchozí konzole Microsoftu. Podle Phila Spencera je o konzole nové generace, včetně konkurenčního PlayStationu 5 od Sony, mnohem vyšší zájem, než byl o předešlou generaci konzolí.

Redmonský gigant nesděluje oficiální údaje o prodejích Xboxu Series X/S. Se zveřejňováním čísel firma přestala v době „neúspěšného“ Xboxu One. Už loni v létě Satya Nadella uvedl, že nejnovější konzole jsou nejrychleji prodávanými konzolemi Xboxu v historii. Jak vidno, zájem o ně neklesá.

Xbox Series X/S se těší rekordního zájmu hráčů a bohužel jsou konzole nedostupné. Za to ale podle Phila Spencera nemůže omezená výroba, ale obrovský zájem. Poptávka výrazně převyšuje nabídku. Úkolem Microsftu je, aby nabídka odpovídala poptávce.

Podle známého analytika a insidera Daniela Ahmada se prodalo více než 12 milionů kusů konzolí Xbox Series X/S. Vypadá to, že uvedení dvou odlišných konzolí po stránce hardwaru a ceny se Microsoftu vyplatilo. Konkurenční Sony v září 2021 hlásila 13,4 milionu prodaných PS5.

Phil Spencer v Microsoftu udělal kus práce. Do čela herní divize nastoupil v době, kdy si hráči nechtěli kupovat Xbox One. Spencer ale postupně otočil strategii firmy, a i díky výhodnému předplatnému Xbox Game Pass přiměl hráče, aby si konzole kupovali.

Pokud Xbox Series X/S máte, tak se letos můžete těšit mimo jiné na vesmírné dobrodružství Starfield, Redfall, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl nebo horor Scorn.