Pojďme navázat na nedělní článek se střípky informací. O Hogwarts Legacy jsme se totiž dozvěděli další detaily, které jsou také zajímavé. Zaměříme se na famfrpál a hlavního padoucha tohoto fantasy akčního RPG zasazeného do známého kouzelnického světa Harryho Pottera.

V nedávno zveřejněném gameplay traileru jsme se mohli s Hogwarts Legacy detailněji seznámit a konečně jsme si udělali představu o grafice, hratelnosti i samotném světě. Mimo jiné jsme viděli létání na koštěti, které později potvrdila i oficiální stránka s FAQ. Fanoušci Harryho Pottera jsou přesto v nejistotě. Ta pramení z absence informací o famfrpálu (v originále Quidditch).

Tento kouzelnický sport by hráči v Hogwarts Legacy velmi uvítali. Já sám bych chtěl se svým vytvořeným studentem nasednout na koště a vyzkoušet si obranu, útok i prestižního chytače, abych při zběsilém letu chytal nevyzpytatelnou zlatonku.

Také byste chtěli? Ve FAQ najdeme otázku „Bude možné v Hogwarts Legacy létat na koštěti?“ Odpovědí je, že koště je dopravní prostředek pro objevování a cestování a konají se zde také závody na koštěti. Navíc hráči mohou navštěvovat lekce létání a naučit se ovládat své koště.

Jak vidíte, famfrpál není vůbec zmíněn. Vypadá to, že ve hře skutečně nebude. Pokud opravdu bude scházet, tak existuje ještě šance na přidání později, třeba ve formě dodatečného balíčku. Hřiště ve hře přítomno je, alespoň ve zmíněném traileru v čase 4:21.

ZNÁME HLAVNÍHO PADOUCHA HOGWARTS LEGACY?

Fanoušci se domnívají, že odhalili spojitost mezi jedním z padouchů hry a podobnou postavou z knih o Harrym Potterovi. Tajemný kouzelník Victor Rookwood nám byl představen v gameplay traileru, ovšem bez potřebných detailů. Tedy až na to, že je zapleten se skřetem Ranrokem a jeho skřetí vzporou.

To stačilo k tomu, aby se fanoušci dali do pátrání. Jsou přesvědčeni, že Rookwood by mohl být spojen s Voldemortovou skupinou Smrtijedů ze série o Harrym Potterovi. Ale vzhledem k tomu, že se tyto příběhy odehrávají až 100 let po dobrodružstvích v Hogwarts Legacy, jak do nich zapadá Voldemort?

Vodítkem je příjmení Rookwood. Fanoušci tohoto univerza ho možná znají, i když ve filmech bylo zmíněno jen okrajově ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. Další zmínky najdeme v knihách Fénixův řád a Relikvie smrti.

V příběhu od J. K. Rowlingové je Augustus Rookwood agentem Oddělení záhad na Ministerstvu kouzel, ale jeho hlavním úkolem bylo poskytovat informace Voldemortovi, jak o tom informoval Igor Karkaroff v Ohnivém poháru.

„Augustus Rookwood je Smrtijed. Zmiňuje se o něm až ve čtvrtém díle, kde ho udal Igor Karkarov, aby se dostal z Azkabanu. Augustus předával informace z ministerstva kouzel přímo Voldemortovi. To věděl i Karkarov a udal ho na zasedání, které ho mělo zbavit obvinění a tím pádem by byl i propuštěn z Azkabanu. Zasedání to přijalo, ale Rookwoodovo jméno nestačilo na propuštění. Augustus však z Azkabanu po letech uprchl a bojoval v závěrečné bitvě o Bradavice, kde zabil Freda Weasleyho. Na konci bitvy byl omráčen Aberforthem Brumbálem a poté znovu převezen do Azkabanu,“ dočteme se na stránce Postavy.cz.

Protože příjmení ve světě Harryho Pottera jsou velmi zřídka náhodná, fanoušci na základě toho spekulují, že Victor Rookwood je ve skutečnosti Augustův předek. Pádné důkazy, které by tuto teorii potvrdily, zatím neexistují.

Hogwarts Legacy vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Kompletní shrnutí, co čekat od Hogwarts Legacy