CD Projekt RED nemá na růžích ustláno, ale krizi se zdá se podařilo překonat a odchody důležitých členů týmu po vydání Cyberpunku 2077 jsou snad také minulostí. Vedení polského studia vyhlíží budoucnost, prezident společnost přiblížil, na co se chtějí soustředit.

V novém rozhovoru pro polské ekonomické novinky Rzeczpospolita prezident CD Projektu zopakovat cíl začít v roce 2022 paralelně pracovat na dvou AAA projektech. To jde ruku v ruce s březnovým avízem, že se budou soustředit na Zaklínače a Cyberpunk, značky, které nabízejí největší potenciál.

„V současné době se soustředíme na naše dvě franšízy,“ odpověděl Adam Kiciński na otázku, zda přemýšlejí o nějaké další značce. „Obě mají obrovský potenciál, takže jedním z našich strategických cílů je začít v roce 2022 pracovat paralelně na AAA projektech v rámci našeho duševního vlastnictví.“ To znamená, že by CD Projekt rád v příštím roce začal pracovat na dvou AAA projektech ze světů Zaklínače a Cyberpunku.

Tento cíl jistě pomohou naplnit dvě letošní akvizice. CD Projekt se rozšířil o vancouverské studio Digital Scapes, které se podílelo například na Dying Light či právě Cyberpunku 2077. Druhým nákupem bylo americké studio The Molasses Flood, založené v Bostonu v roce 2014. To má na svědomí rogue-like dobrodružství The Flame in the Flood z roku 2016 a loňský survival Drake Hollow.

Právě u The Molasses Flood je situace nejzajímavější. V tiskové zprávě o akvizici stálo, že tenhle tým nebude začleněn do již existujících týmů. Místo toho si udrží vlastní identitu a bude pracovat na vlastním, ambiciózním herním projektu, který využívá jednu ze značek, jež CD Projektu patří. Což znamená Zaklínač nebo Cyberpunk. Spekuluje se o tom, že The Molasses Flood převezmou otěže vývoje multiplayerového Cyberpunku.

Dohromady CD Projekt zaměstnává více než 1200 lidí. 660 z nich patří pod studio CD Projekt RED, třetina z nich pracuje na aktualizacích a next-gen verzi Cyberpunku 2077. Zbytek se zabývá tvorbou prvního rozšíření Cyberpunku 2077 a dalšími projekty, včetně Gwentu.

Adam Kiciński nevylučuje akvizice dalších vývojářů. Na druhou stranu nemá polská společnost v úmyslu, že by se nechala koupit. Chce zůstat nezávislá a nehledá ani strategického investora.

Ve stejném rozhovoru Kiciński také uvedl, že je přesvědčen, že Cyberpunk 2077 bude z dlouhodobého hlediska považován za velmi dobrou hru. O tom jsme detailně psali tady.