Čtyři dny před plánovanou tiskovou konferencí Xboxu s Bethesdou uniká první větší hra, která může být na show oznámena. Microsoft má připravovat další spin-off oblíbené značky Minecraft. Tentokrát ale nepůjde o epizodické příběhy ve stylu Minecraft: Story Mode ani o dungeon crawler s hack-and-slash souboji z Minecraftu Dungeons, nýbrž o real-time strategii.

Překvapivý projekt Minecraft RTS odhalil Jeff Gerstmann, známý videoherní novinář, jenž dříve pracoval pro GameSpot a Giant Bomb, na Twitchi. Gerstmann si ale není jistý, zda bude nový spin-off oznámen 12. 6. na Xbox & Bethesda Games Showcase. Microsoft má totiž 14. 6. ještě Xbox Games Showcase Extended.

Místo toho viděl screenshoty. Z nich to vypadá, že půjde o nějaký druh real-time strategie. Hráč zřejmě ovládá jednu jednotku na poli a rozkazuje dalším jednotkám z pohledu třetí osoby, což zní podobně jako Overlord. Hra bude mít také příběh a cutscény.

Tak uvidíme. Nicméně, další spin-off Minecraftu dává smysl, Minecraft Dungeons se ukázal jako úspěšný, dobře se prodává a má i dobré hodnocení. U nás doporučení na 8/10. Navíc studio Double Eleven, které vytvořilo právě Minecraft Dungeons a v současné době spolupracuje na Falloutu 76, hledalo vývojáře na real-time strategii související s důležitou značkou.

Dokážete si představit Minecraft jako real-time strategii?

Připomeňme, že Microsoft koupil studio Mojang se značkou Minecraft v roce 2014 za 2,5 miliardy dolarů.