Nejnovějším hitem Steamu je upírská akce V Rising, která byla vydána v předběžném přístupu a prodává se za necelých 20 eur. Za první týden se prodalo půl milionu kopií. Na druhém místě se za minulý týden nachází Steam Deck a třetí je novinka Arma Reforger od českého studia Bohemia Interactive.

V Rising má velmi kladné recenze. Hráčům se akční dobrodružství líbí a zamlouvá se jim, že se mohou stát dalším Drákulou. Na cestě k tomuto vytouženému cíli je však dost daleko. Titul kombinuje izometrický pohled a arkádové souboje ve stylu Diabla od Blizzardu, zatímco je nutné sbírat suroviny a budovat vlastní sídlo po vzoru zástupců žánru survival. K tomu se musíte vyhýbat slunci.

U menšího multiplayerového projektu Arma Reforger je situace opačná. Hráči čekali mnohem více a recenze jsou smíšené. Někteří píšou, že multiplayer je takřka nehratelný a celá hra obsahuje spoustu velkých chyb. Mnozí hlásí, že požádali o vrácení peněz. Můžeme se pouze domnívat, kolik hráčů tak učinilo.

V žebříčku nejprodávanějších her za minulý týden na Steamu najdeme také Elden Ring, The Forest nebo FIFA 22. Podívejte se:

  1. V Rising
  2. Steam Deck
  3. Arma Reforger
  4. Elden Ring
  5. V Rising – Founder’s Pack: Eldest Bloodline
  6. Valve Index VR Kit Package
  7. The Forest
  8. FIFA 22
  9. Titanfall 2
  10. Old World

Když jsme u těch úspěchů, tak 500 tisíc prodaných kopií hlásí také asymetrická multiplayerová hororovka Evil Dead: The Game od studia Saber Interactive. Stihla to za pouhých 5 dnů.

Hra vyšla v pátek 13. 5. nejen na PC (přes Epic Games Store), ale také na konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.