Valorant je v současnosti jednou z nejoblíbenějších multiplayerových free-to-play stříleček a jeho tvůrce Riot Games se o něj proto příkladně stará od jeho vydání v minulém roce. Pravidelně tak pro každou novou epizodu vývojáři přinášejí hráčům nové postavy a stejně tak tomu bude i teď ve druhé epizodě druhého aktu. Nejnovější trailer nám představuje ghanskou astrální agentku s příhodným jménem Astra.

Její schopnosti se většinou točí kolem rozmisťování hvězd po mapě. Tyhle hvězdy jsou vrhací předměty po jejichž umístění mohou spustit hned několik efektů. Chcete-li však hvězdu umístit, Astra se musí přeměnit do své astrální podoby, poté si můžete vybrat jakékoliv místo na mapě. Pomocí svých schopností je pak nová agentka může využít různými způsoby. V první řadě hvězda dokáže udělat malý výbuch, který na několik sekund omámí všechny v její blízkosti. Astra se může také rozhodnout využít svoji tajnou zbraň podobně jako kouřový granát. A konečně Astra může své hvězdy využít i jako takové gravitační pole, které vtáhne všechny okolní protivníky, způsobí jim debuff, díky kterému budou dostávat více poškození, a navíc je Astra může vidět skrze zeď.

Přečtěte si také: Druhá epizoda Valorantu ve znamení nového agenta

Jako každý další agent i Astra disponuje svou ultimátní schopností. Díky ní dokáže vytvořit masivní zeď kdekoliv na mapě a rozdělit ji tak na dvě půlky. Skrze tuto zeď nejde vidět, a dokonce i tlumí zvuky z druhé půlky. Hlavní však je, že je neprůstřelná, ale volně průchozí. Taková schopnost tak může při správném použití znamenat rozdíl mezi vítězstvím a prohrou. 

Na Astru se můžeme těšit již 2. 3., kdy do hry přijde společně s novou epizodou a dalším battle passem, do kterého můžete investovat své peníze. Valorant vyšel v létě loňského roku a je dostupný zdarma na PC. Riot Games mají plánovat konzolové verze.