CD Projekt oznámil nového Zaklínače. Než se ale začnete radovat a skákat dva metry vysoko, tak nejde o nové rozsáhlé dobrodružství v otevřeném a rozmanitém světě s herní dobou přesahující klidně 100 hodin.

The Witcher: Monster Slayer nenaváže na putování oblíbeného Geralta z Rivie nebo na jeho přátele. Ne, ne. Místo toho se jedná o mobilní hru s rozšířenou realitou, jež je zasazena do našeho skutečného světa a přinese známá monstra z trilogie Zaklínač.

The Witcher: Monster Slayer vyjde pro Android a iOS, bude zdarma a hráči budou vyzváni k průzkumu skutečného světa, aby sledovali, studovali a bojovali se všelijakými bestiemi. Hra bude využívat denní dobu a reálné povětrnostní podmínky.

Příprava je pro poražení těžkých nepřátel klíčová. Budete si muset uvařit silné lektvary a oleje, vyrobit bomby a doufat, že monstrum porazíte, abyste si vylepšili postavu.

Po zabití příšery si můžete vzít její trofej a vystavit si ji, aby každý viděl, co už jste ve světě The Witcher: Monster Slayer dokázali.

Jedna dobrá zpráva pro příznivce původní RPG trilogie Zaklínače tu přeci jen je. Hra obsahuje úkoly založené na příbězích původních dílů. Existuje tedy šance, že bude titul více zaměřen na lore Zaklínače než Pokémon Go na universum Pokémonů.

Přečtěte si také: V Cyberpunku 2077 bude mít zbraň téměř každý

Datum vydání v současné době neznáme, ale The Witcher: Monster Slayer si budete moci zahrát do konce letošního roku. Vývoj má na starost tým Spokko, který patří CD Projektu RED a pracují v něm zejména méně zkušení/začínající vývojáři. Hlavní tým CD Projektu RED dodělává Cyberpunk 2077.