Amazon to nemá v herním průmyslu zrovna lehké. Jejich střílečka Crucible byla stažena z obchodů po pouhých pěti měsících a hra tak skončila jakožto propadák. Lépe na tom není ani MMORPG ze světa Pána prstenů, které se na naše obrazovky vůbec nedostalo. Záchranou Amazon Game Studios by ale mohlo být ambiciózní masivně multiplayerové fantasy RPG New World, jehož vydání je plánováno na letošní srpen/august.

Přečtěte si také: Ve vývoji je nová strategická hra na motivy Hvězdné brány

MMORPG New World dnes přichází s novým trailerem. Tou nejzajímavější částí traileru je jistě ukázka herního režimu, který je nazvaný Expedice. Expedice nejsou nic jiného než klasické dungeony či po česky podzemí, která najdete snad v každé hře spadajíc do tohoto žánru. V nich na vás čekají hordy nepřátel, nějaké ty logické hádanky a samozřejmě hromada pokladů.

Tvůrci z Amazon Game Studios představili první ze šesti plánovaných Expedicí. Ta nese název Amrine Excavation a je určena pro začáteční hráče, jelikož se do ní můžete pustit již na levelu 25. Do každé z Expedic se vždy pustíte v pětičlenném týmu a následně se společně pokusíte zdolat veškeré překážky, které si pro vás dávné vykopávky či jiná místa připravila. Každá Expedice nabídne zcela jiné výzvy, odměny a také příběh, který čeká na své odhalení.

MMORPG New World by mělo, po svém již třetím odkladu, vyjít již 31. 8. a v roli kolonistů se v něm podíváte do fantasy světa nazvaného Aeternum. Těšit se můžete na prozkoumávání tohoto rozlehlého světa a boj s nestvůrami a ostatními hráči. Dojde samozřejmě také na hledání lepšího vybavení, stavění osad a odhalování příběhu, který vám toto tajuplné místo dokáže nabídnout.

Zajímavost na závěr. Právě vyšla poslední velká a důležitá aktualizace. New World je po obsahové stránce dokončeno a nyní se vývojáři soustředí pouze na balancování a opravu chyb.