Ačkoliv Everspace 2 názvem napovídá, že se jedná o běžné pokračování, možná již víte, že to tak nebude. První díl byl vesmírnou střílečkou s roguelike prvky a krásným grafickým kabátkem. Druhý díl má mít nejen propracovanou grafiku, vývojáři tentokrát chtějí hráčům nabídnout otevřený svět plný příležitostí a obsahu. Žánr se tedy od prvního dílu značně změnil a nový Everspace bude převážně looter-shooter s klasickými RPG prvky. 

Jako mnohé jiné týmy se i vývojáři ze studia Rockfish Games potýkali s problémy způsobenými neočekávanou celosvětovou pandemií a hra musela být odložena. Z původního zářijového termínu vývojáři předeslali, že bychom se do jejich vesmíru mohli podívat již v prosinci/decembru tohoto roku a nejnovější trailer jejich slova potvrzuje. 

Přečtěte si také: Microsoft končí s vývojem her pro Xbox One. Nové hry už jen přes cloud

Kromě data vydání nám ukázka představuje naprosto nové záběry z hraní. Podíváme se tak jak na povrch různých planet, jejich orbitu, tak i do pustého vesmíru či do obřích vesmírných plavidel. A vzhledem k tomu, že Everspace 2 je především střílečka, tak nám trailer ukáže i něco ze samotné akce. Spojení skvělé hudby, zábavné akce a krásného grafického zpracování vytváří opravdu zábavnou podívanou a velké lákadlo na samotnou hru. 

A pokud se chcete nechat nalákat ještě více, určitě zdarma vyzkoušejte demo dostupné na Steamu. Třeba vám to alespoň zkrátí čekání na prosinec, kdy hra vychází v předběžném přístupu pro PC. Plná verze hry se později dostane i na konzole PlayStation 4 a Xbox One, dá se však předpokládat, že se vydání dočkáme i pro konzole nové generace