Fanoušci archeoložky Lary Croft se mohou těšit na nové dobrodružství. Britské studio Crystal Dynamics dnes oznámilo, že pracuje na nové hře ze série Tomb Raider. Vývojáři prozradili, že při práci využívají moderní Unreal Engine 5, který se dnes dočkal detailní prezentace a vydání plnohodnotné verze pro všechny, malé i velké vývojové týmy.

Dallas Dickinson z Crystal Dynamics slibuje vysoce kvalitní filmovou akční adventuru. S novým Tomb Raider chtějí posunout hranice věrnosti a vytvořit zážitek, který si fanoušci série zaslouží. Bohužel jsme neviděli žádné gameplay záběry ani obrázky a nedošlo ani na termín vydání nebo název hry.

Vývoj nového Tomb Raider má před sebou ještě dlouhou cestu. Crystal Dynamics se řadí mezi další vývojáře, kteří si pro vznik své hry nové generace vybrali Unreal Engine 5. Mezi další tvůrce patří The Coalition (autoři série Gears na prezentaci předvedli filmové technologické demo) a CD Projekt RED, který již dříve oznámil, že nový Zaklínač vzniká na Unreal Enginu 5.

Poslední dobrodružství Lary Croft vyšlo v roce 2018 pod názvem Shadow of the Tomb Raider, ovšem tenhle díl mělo na starost studio Eidos Montreal a šlo o závěr trilogie restartu série, která započala v roce 2013 s dílem Tomb Raider a v roce 2015 pokračovala skrz Rise of the Tomb Raider. V Crystal Dynamics mezitím vytvořili Marvel's Avengers a spolupracují na Perfect Dark od The Initiative a Microsoftu.

Co můžeme od Tomb Raider očekávat? Producent Will Kerslake se kdysi nechal slyšet, že si představuje budoucnost Tomb Raider po událostech a dobře známých dobrodružství. Mělo by jít o úplně novou výpravu Lary Croft.