Remake Resident Evil 3 ještě ani nevyšel a fanoušci už mohou vyhlížet další projekt z této série. Nový Resident Evil - kterým ovšem nemá být Resident Evil 8, jak říká dřívější únik - má podle všeho vyjít v průběhu příštího roku, pravděpodobně v jeho druhé polovině, kdy už bude od konce roku 2016 ve vývoji nějakých 4,5 roků.

Nejzajímavější na novém úniku je to, že má jít o ten nejodlišnější díl série. Co přesně to znamená je nejisté a dá se nad tím jenom polemizovat. Pokud ovšem nemá jít o přímé pokračování, tudíž spíše nějaký spin-off, mohou být změny tak drastické, že se změní i samotný žánr. To se v případě Resident Evilu stalo již několikrát, naposledy právě v roce 2016 s multiplayerovou střílečkou Umbrella Corps, která drtivé většině fanoušků nestojí ani za zlámaný deštník.

Nutno ovšem podotknout, že leaker AestheticGamer, zodpovědný za tento únik i několik starších, které se nakonec potvrdily, je na celý projekt natěšený a údajně interní testování potvrzují, že jde o kvalitní zábavu. Zároveň říká, že je hra od série natolik odlišná, že očekává spoustu nespokojených reakcí.

Druhým únikem je pak potvrzení, že studio M-Two pod vedením předchozího ředitele PlatinumGames, které zároveň pracoval na vycházejícím remaku Resident Evil 3, má pro Capcom na starost nový remake, který je naplánovaný na rok 2022.

O to, o jaký remake se jedná, se AestheticGamer nepodělil. Pouze prozradil, že nepůjde o remake Resident Evil - Code: Veronica ani Dino Crisis. Co myslíte, že nás čeká? Může jít o jeden ze starších dílů Devil May Cry, zapomenutějšího Bionic Commando, případně něco jiného. Možností je spousta.