Sony Santa Monica je jedním z klenotů Sony. Tvůrci oblíbené PlayStation série God of War kromě pokračování akční adventury z roku 2018, která má vyjít v letošním roce, začali pracovat na dalším projektu. Vypovídá o tom inzerát hledající uměleckého ředitele. Ten se bude podílet na neohlášeném titulu.

„Hledáme zkušeného uměleckého ředitele, který nám pomůže s novým neohlášeným titulem. Baví vás spolupráce na tvorbě her, které definují žánr? Připojte se k nám, když se vydáváme na novou cestu!“ uvádí studio v inzerátu.

O co může jít? To v současné době nevíme. Už dříve se ale objevovaly zprávy, že Cory Barlog je méně zapojen do pokračování God of War. V minulosti vyjádřil touhu pracovat na něčem zbrusu novém (nové značce), co bude odpovídat jeho vizi na 100 procent. Je možné, že právě režisér God of War z roku 2018 za tímto neoznámeným projektem stojí. Barlog tweet s inzerátem sdílel na svém osobním twitterovém účtu. Můžeme hádat, zda úspěch God of War pomohl Barlogovi k přesvědčení Sony, aby mu dala zelenou a peníze pro vývoj vlastního nápadu.

Tajemné studio Sony v San Diegu nebylo dosud oficiálně potvrzeno. Už nějakou dobu se o něm hojně spekuluje a do nově vzniklého týmu se postupně přestěhovalo několik zkušených lidí z Naughty Dog. To vedlo k domněnkám, že by v San Diegu mohlo vznikat nové Uncharted.

Michael Mumbauer, jenž opustil SIE Worldwide Studios na konci minulého roku po více než 13 letech - naposledy působil jako vedoucí studia a senior director pro vizuální styl - uvedl, že jeho posledním počinem bylo budování zcela nového vývojového týmu pro akční / dobrodružné AAA hry PlayStationu. Nespecifikované studio mělo vzniknout za účelem rozšíření stávajících franšíz a vytváření zcela nových příběhů pro novou generaci hráčů. Využívat má proprietární engine.

Zajímavé na tom je, že tento tým sídlí v San Diegu. Zvěsti o druhém studiu v tomto městě se šíří od roku 2018. Tak uvidíme, zda právě tohle studio převzalo vývoj Uncharted. Sám Mumbauer v San Diegu žije.

Má se za to, že by Uncharted mohly čekat podobné změny jako God of War v roce 2018. Šlo by tedy o takzvaný měkký restart, který by značku obohatil o nové prvky.

Aby toho nebylo málo, tak je tady ještě jedna spekulace. V Naughty Dog, kde vznikla série Uncharted a The Last of Us, možná mají zálusk na fantasy hru. Poukazují na to zajímavé koncepty. Ty na ArtStation vystavil Hyoung Nam z Naughty Dog pod názvem Ženy severu. Na nákresech vidíme válečnici sedící na skoleném draku, šamanku se zvířecími kostmi a mladou ženu se zelenýma očima. K tomu všemu Nam dodal, že jde o inspiraci pro novou hru a určitě víme, o čem mluví. Může jít o nový projekt známého studia?

Neil Druckmann, scénárista a režisér The Last of Us Part II, byl nedávno povýšen do role viceprezidenta Naughty Dog. Před pár dny začal lákat nové zaměstnance na vývoj něčeho opravdu cool. V té době došlo také k povýšení několika dalších členů Naughty Dog. Vinit Agarwal a Richard Cambier byli z pozice lead game designer povýšeni na co-game director a game director. Podle pověstí se na tomto projektu pracuje několik měsíců, vznikat má od konce roku 2020.

V loňském roce Druckmann prohlásil, že další hra Naughty Dog může být cokoli od The Last of Us Part 3 po zcela novou značku. Mezitím hráči věří ve vznik samostatného multiplayeru pro The Last of Us Part 2. Ten Druckmann několikrát naznačoval.