Dobré ráno. U příležitosti vydání PlayStationu 5 si britská pobočka připravila netradiční reklamu v londýnském metru. Nejspíš tu máme teaser na Total War: Warhammer 3. Biomutant je stále ve vývoji.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnes v 15:00 bude oznámen nový projekt od dánského nezávislého studia IO Interactive, které pracuje také na Hitman 3. Titul vydá Warner Bros.

- PlayStation 5 neumožňuje zálohu uložených pozic přes USB nebo WiFi, potřebujete předplatné PlayStation Plus. Z PS4 do PS5 ale můžete své uložené pozice z her dostat i přes USB, kabel nebo WiFi. PS5 umožňuje na USB nahrát pouze save z PS4, screenshoty a videa.

Přečtěte si také: Jaké hry z PS4 mají vylepšení Game Boost na PlayStation 5?

- Kooperativní střílečka Second Extinction, kde zabíjíte dinosaury, je ještě těžší. Hra v předběžném přístupu na Steamu nově nabízí obtížnost Insane, jež má představovat nejtěžší výzvu. Za odměnu získáte nové legendární kosmetické maličkosti.

- Creative Assembly zveřejnili záhadný teaser trailer. Vypadá to, že lákají na strategii Total War: Warhammer 3.

- Biomutant od malého týmu Experiment 101 je stále ve vývoji, připomenula společnost THQ Nordic ve své finanční zprávě. Některé neoficiální informace naznačují, že by hra s netradičním hlavním hrdinou mohla vyjít v březnu/marci 2021.

- Capcom možná chystá Street Fighter 6. Při nedávném hackerském útoku na servery japonské společnosti měly být nalezeny e-maily poukazující na nový díl bojovky, která má vyjít nejen na PlayStation 5 a PlayStation 4, ale také na Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Na oficiální oznámení si musíme počkat.

- Tvůrci Among Us vnadí na představení nové mapy. Zatím máme k dispozici jen jeden obrázek. Poté bylo dodáno, že máme sledovat The Game Awards. Tak to vypadá, že právě tam bude mapa plnohodnotně představena.

- CD Projekt RED brzy uspořádá druhý speciální Night City Wire. Ten první byl věnován prezentaci gameplay záběrů z Xbox One a Xbox Series X verzí Cyberpunku 2077. Druhý ukáže, jak vypadá očekávané akční RPG na PS4 a PS5. Nezapomeňte, že dnes v 18:00 bude pátá epizoda Night City Wire - těšit se můžete na Johnnyho Silverhanda, mentora hlavního hrdiny V.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 se nám připomíná v dalších gameplay záběrech

- Kolik prodala PS4 exkluzivita Spider-Man z roku 2018? David Bull (vedoucí globálního marketingu v PlayStationu) na Linkedln uvádí, že se celosvětově prodalo více než 20 milionů kusů. V létě minulého roku Sony informovala o 13,2 milionu kopií.

- Londýnské metro se mění u příležitosti premiéry PlayStationu 5. Sony zvolila zajímavou propagační kampaň a upozornila cestující metra ve stanici Oxford Circus na vydání své konzole prostřednictvím značek se symboly PlayStationu, které mají uprostřed nápis Underground. Značky jsou k vidění u čtyř vchodů do metra. Jeden z těchto symbolů je dokonce přímo u obchodu Microsoftu, tedy konkurenčního Xboxu.