V pátek ráno v rámci The Game Awards 2020 byl představen horor The Callisto Protocol od hlavního tvůrce Dead Space a dalších vývojářů, kteří v minulosti pracovali ve studiu Visceral Games.

Dříve jsme několikrát slyšeli, že Glen Schofield ve spolupráci s PUBG Corp připravuje singleplayerovou příběhovou hru zasazenou do světa PlayerUnknown's Battlegrounds. V tiskové zprávě týkající se The Callisto Protocol o PUBG ale nepadla jediná zmínka. To nyní Schofield napravil.

Přečtěte si také: Phasmophobia je víc než „jen“ duchařský horor - dojmy z hraní

Známý tvůrce v rozhovoru s IGN potvrdil, že The Callisto Protocol sdílí stejné universum jako populární battle royale akce. I přesto ale nebudou mít moc společného. Horor se odehrává přibližně 300 let po PUBG, navíc jde čistě o hru pro jednoho hráče.

Schofield chce, aby šlo o nejděsivější hororový next-gen zážitek. Už jednou se mu to povedlo, první Dead Space je považován za jednu z nejděsivějších her pro předešlou generaci. Důležitou roli bude hrát zvuk, úžasná grafika a detaily, na něž si hodlá dát Schofield pozor.

Titul nás zavede do vězení Black Iron postaveného na jovianském měsíci Callisto. Vše se odehrává v roce 2320. Naším úkolem bude uniknout hrůzostrašným tvorům, kteří převzali kontrolu nad tímto zařízením.

„The Callisto Protocol je vyvrcholením mého vývoje her. Postavili jsme prvotřídní studio složené z vášnivých vývojářů, kteří jsou připraveni se znovu ponořit do jednoho z našich nejoblíbenějších žánrů - horor a survival. Pracujeme na jedné z nejděsivějších her všech dob,“ dodal Glen Schofield, zakladatel a generální ředitel Striking Distance Studios.

The Callisto Protocol máme očekávat v roce 2022 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Studio Striking Distance má v plánu využít bezdrátový ovladač DualSense konzole PS5, tedy haptickou odezvu a adaptivní spouště.