Po oznámení ze začátku tohoto měsíce přichází Capcom s dalším trailerem, který tentokrát nabízí i záběry z hraní remaku čtvrtého dílu Resident Evil.

Fanoušci si hned všimnou jedné velké změny. Hlavní hrdina Leon S. Kennedy se může při míření pohybovat. Minimálně je to naznačeno ve videu. Pokud je to pravda, tak je to zásadní změna oproti originálu z roku 2005.

Dalším rozdílem je temnější prostředí, kterým se Leon v ukázce plíží. Jde o hustý a nebezpečný les. Capcom chce, aby se hráči ještě více cítili osamělí a měli strach z toho, že neví, co je čeká. Samozřejmě nebudou chybět ani napínavé bitvy.

„Zážitek, kdy na vás zaútočí hordy šílených nepřátel, je skutečně ikonickým momentem Resident Evilu,“ řekl šéf vývoje Yasuhiro Anpo při dnešní prezentaci. „Abychom vystihli koncept teroru lidí ovládaných šílenstvím, byli nepřátele zcela přepracováni.“

Bohužel už neřekl, jak budou přepracováni. Místo toho potvrdil ikonickou kameru přes rameno a charakteristickou bundu Leona.

Dočkali jsme se také krátké příběhové rekapitulace, kde tvůrce zopakoval, že hodlají přepracovat příběh při zachování směru hry, zmodernizovat grafiku a aktualizovat ovládání na moderní standard.

Tady je ještě důležité uvést, že Resident Evil 4 Remake se bude držet stylu, který přinesly předělávky druhého a třetího dílu.

PŘÍBĚH

  • Od biologické katastrofy v Racoon City uplynulo šest let.
  • Leon S. Kennedy, jeden z těch, kteří incident přežili, byl naverbován jako agent podřízený přímo prezidentovi.
  • Se zkušenostmi z mnoha misí v zádech je Leon vyslán, aby zachránil unesenou dceru prezidenta Spojených států.
  • Vystopuje ji do odlehlé evropské vesnice, kde je s vesničany něco strašlivě v nepořádku.
  • A opona se zvedá nad tímto příběhem vyčerpávajícího hororu o přežití a záchraně.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. 3. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Capcom dnes ještě představil příběhové rozšíření pro Resident Evil: Village a vydal next-gen vylepšení pro Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake a Resident Evil 7.

Resident Evil 4 Remake začíná v čase 57:37