Při čekání na odhalení nového Battlefieldu, které je naplánováno na červen, se postupně od Electronic Arts dozvídáme nové podrobnosti. Vydavatel a vývojáři ze studia EA DICE mluví o návratu totální války, důrazu na destrukci a zážitku nové generace. Nepojmenovaný Battlefield vyjde nejen na PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také na konzole předešlé generace.

Platformy potvrdil generální ředitel EA, Andrew Wilson, na setkání s investory. Hra bude skvělá na jakékoli konzoli,“ řekl. Nicméně, verze pro PS5 a Xbox Series X/S označil za výjimečné. Jinými slovy, na next-gen konzolích bude hra vypadat a fungovat lépe.

Hardware nové generace umožní vyšší počet hráčů na mapě, stejně jako pokročilejší destrukci a fyziku.

„Jsme nadšeni vizí odhalit hru příští měsíc a v létě přinést další detaily,“ dodal Wilson. Je tak více než jisté, že podrobnosti o Battlefieldu dorazí 22. 7., kdy se koná EA Play Live.

Závěrem Wilson potvrdil vydání na konci letošního roku. Battlefield míří na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Těšit se na něj můžete od 1. 10. do 31. 12. 2021.

V poslední době se o Battlefieldu ve velkém spekuluje. Insider Tom Henderson mimo jiné přinesl zprávy o verzích pro PS4 a Xbox One, stejně tak mluvil o tom, že kampaň se odehrává 10 let v budoucnosti a při boji budeme používat moderní vybavení. Zbraně mají být založeny na těch současných, případně těch experimentálních.

Henderson tvrdí, že se hra bude jmenovat jednoduše Battlefield a obsahovat příběhovou kampaň, v níž hrajeme za specializovanou jednotku a zapojíme se do konfliktu dvou supervelmocí z očí Spojených států amerických i Ruska. Třešničkou na dortu má být rozsáhlý systém destrukce s možností zničit celou budovu, dynamický systém počasí a možnost zahrát si kampaň v kooperaci.

Oskar Gabrielson, generální manažer DICE, nedávno o novém Battlefieldu mluvil jako o návratu totální války. „Můžu vám říct, že jde o odvážný krok. Má vše, co na Battlefieldu máme rádi – a všechno to posouvá na další úroveň. Epický rozsah. Totální válčení. Šílené a nečekané okamžiky. Destrukce měnící prostředí. Masivní bitvy nabité více hráči a šílenstvím než kdy předtím. To vše rozpohybuje výkon konzolí a počítačů nové generace,“ psal ve zprávě Gabrielson.