Krásné páteční odpoledne. Dnes pro vás ještě máme embargo na recenze Death Stranding, úspěch Discovery Tour v AC nebo jaká je šance na Bloodborne 2.

- Koncem března to budou dva roky, co do rozbouřených vod Xboxu One a Windows 10 vplula pirátská akce Sea of Thieves od studia Rare a společnosti Microsoft. Ze začátku byla tahle akční adventura kritizována za nedostatek lákavého obsahu. Vývojáři, kteří jsou podepsáni za bojovkou Killer Instinct, se pustili do práce a dnes je Sea of Thieves rozsáhlejší a zábavnější. S tím jde ruku v ruce nadcházející aktualizace Fort of the Damned Halloween, dorazí 16. října a přinese do hry halloweenské radovánky. Dalším důležitým bodem pro vývojáře jsou soukromé servery pro podporu kreativních komunitních eventů, stejně tak lepší boj. Této dvojice se ale dočkáme později.

- Haunted Hallows event v Rocket League je letos ve znamení populárního seriálu Stranger Things od Netflixu. Vývojáři ze studia Psyonix od 14. října do 11. listopadu zvou hráče do speciální arény vytvořené podle Stranger Things a lákají na odměny spojené s televizním seriálem.

- Tvůrci Hitmana z dánského studia IO Interactive pro Warner Bros. připravují novou AAA hru určenou pro konzole a PC. Dle všeho by mohlo jít o úplně novou značku.

- Recenze na Death Stranding mohou být zveřejněny týden před vydáním hry. GermanStrands na Twitteru informoval, že embargo je stanoveno na 1. listopadu. U Sony tohle není žádná novinka, recenze na God of War byly venku 8 dnů před vydáním, zatímco u Days Gone to byl pouhý jeden den. Vypadá to, že Sony nové hře od Hidea Kojimy dost věří.

- O Bloodborne 2 nemůže rozhodnout FromSoftware, zelenou musí dát Sony. Hidetaka Miyazaki, uznávaný japonský tvůrce her Dark Souls, Sekiro a Bloodborner, by současně rád původní Bloodborne vylepšil a přidal nový obsah.

- Naučný režim Discovery Tour v Assassin’s Creed Origins a Odyssey si vyzkoušelo dohromady více než 2,3 milionu lidí, pochlubil se Ubisoft. Současně neopomenul připomenout, že Discovery Tour využívají i studenti historie, aby se dozvěděli více informací o starověkém Egyptu a Řecku. Ubisoft považuje Discovery Tour za úspěšný projekt a vypadá to, že se na něj můžeme těšit i u budoucích titulů ze série Assassin’s Creed.

- Oficiálně skončil vývoj Need for Speed Heat. Arkádové závody jsou hotové a připraveny, aby 8. listopadu vyšly na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Příští týden se dozvíme minimální a doporučené systémové požadavky pro PC. Do té doby nám komunitní manažer Ben Walke nabízí dvě krátké gameplay ukázky.