Novinky se dostaly na povrch díky akvizici, při níž herní gigant Tencent koupil společnost Leylou. K dispozici jsou dokumenty, ze kterých se můžeme dozvědět více o spolupráci společnosti Leylou a Amazonu na jejich připravovaném MMO ze světa Pána prstenů. A jedná se o zajímavé informace, jelikož ven se dostal celý plán vývoje, jehož součástí je i datum plánovaného beta testování.

Součástí uveřejněných dokumentů byla licenční smlouva, která se vztahovala na práva k Tolkienovu dílu. Ta se také zmiňuje o již existujícím MMO ze Středozemě, jež můžete znát pod názvem Lord of the Rings Online, kterému bude nový projekt od Amazonu konkurovat. Mimo jiné je ve smlouvě také vidět částka, kterou v Leylou zaplatili za získání práv. Ta rozhodně není malá, jelikož činí 8 milionů dolarů, což je přibližně 175 milionů korun.

Ohledně samotného plánu vývoje. Ten je z 5. června/júna 2019 a ukazuje přibližný plán produkce celé hry. Bral bych ale v potaz to, že se jedná o dokument, který byl ustanoven ještě před koronavirovou pandemií, která nejspíš vývojářům znepříjemnila práci na projektu a můžeme očekávat změny v datech, které si můžete přečíst o kousek níže.

Výroba Datum
Zahájení produkce hry Do tří (3) měsíců od data účinnosti prvního dodatku
Souhrnné specifikace 31. 12. 2019, což je lhůta pro podání Souhrnných specifikací SZC
První podání obrázků ras a tříd 8. 6. 2020
Návrh kompletního příběhu a vyprávění hry 11. 1. 2021
Hratelný prototyp 1. 6. 2021, což je lhůta pro předání hratelného prototypu SZC
Uzavřená beta 30. 9. 2022
Otevřená beta 1. 1. 2023

Plán můžeme být v tuto chvíli sice už upraven, ale je dobře, že máme k dispozici alespoň nějaké informace a máme menší tušení o tom, kdy bychom se hry mohli dočkat. Jinak tabulka s daty se týká PC verze hry, ale dle dostupných informací je známo, že Lord of the Rings MMO dorazí na konzole PlayStation 4 a Xbox One šest měsíců po otevřené betě a oficiální vydání by mělo proběhnout v průběhu dalších šesti měsíců. Ohledně verzí pro novou generaci konzolí zatím nepadlo ani slovo.

Přečtěte si také: Glum ve hře The Lord of the Rings: Gollum se nebude podobat Andymu Serkisovi

O hře jako takové toho prozatím moc nevíme. Pouhé informace, které jsou v tuhle chvíli známy, jsou ty, že Lord of the Rings MMO bude free-to-play záležitost, jejíž příběh se bude odehrávat mnoho let před příběhem filmové a knižní trilogie. Tím se otvírá prostor k prozkoumání dosud neviděných míst, postav a bytostí, které nám dokáže Tolkienovo dílo nabídnout. Možnosti jsou veliké, je jen otázkou, jak dobře se je povede Amazonu využít.

Pokud byste si chtěli zkrátit čekání na toto nové MMOčko ze světa Pána prstenů, už v tuhle chvíli naleznete několik zajímavých titulů odehrávající se ve Středozemi. Je tu Middle-earth: Shadow of War a Middle-earth: Shadow of Mordor nebo už zmiňované Lord of the Ring Online. Navíc příští rok by se měl na našich obrazovkách objevit příběh Gluma, který se odehraje ve hře Lord of the Rings: Gollum.