Pokračování populární real-time strategie StarCraft spatřilo světlo světa už před deseti lety. Za tu dobu se StarCraft II dočkal nespočtu malých aktualizací, avšak nejvíce vyčnívají dvě velké expanze. Ty rozšířily StarCraft univerzum neuvěřitelným způsobem. A ať už si vezmete základní kampaň Wings of Liberty či rozšiřující příběhy z Heart of the Swarm nebo z Legacy of the Void, najdete zde skvělou zábavu doplněnou o úžasný příběh z rukou samotného Blizzardu. A pokud ještě pořád očekáváte nějaké další pokračování příběhu, tak nečekejte.

Je tomu bohužel tak. Blizzard oznámil na blogu StarCraft II, že přichází konec nového placeného obsahu. Tím jsou myšleny samozřejmě nové příběhové kampaně, Commanders a War Chests. Avšak tým vývojářů stojící za StarCraftem se bude o hru stále starat a bude ji udržovat v chodu. To především kvůli e-sportové scéně, která bude samozřejmě pokračovat stejně jak tomu bylo doteď, za pomoci partnerů ESL Gaming a GSL.

„Budeme StarCraft II podporovat ve stejné míře, jako tomu bylo s ostatními našimi hrami, například u Brood War, s tím že se zaměříme hlavně na základ a kompetitivní komunitu,“ vysvětluje Blizzard v příspěvku. „To znamená, že nebudeme vyvíjet další placený obsah, jako jsou Commanders a War Chests, ale stále budeme dělat season rolls a potřebné opravy.“

Jak to tedy bude se světem StarCraftu dál? Blizzard neřekl nic napřímo, ale možná by tvůrci mohli začít pracovat na StarCraftu 3. Přece jen ve svém postu zmínili toto:

„Víme, že někteří z našich hráčů se těšili na některé z věcí, od kterých teď upouštíme, avšak dobrou zprávou je, že tahle změna nás uvolní, abychom mohli přemýšlet, co dál, nejen ohledně StarCraftu II, ale ohledně celého StarCraft universa jako takového.“