Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnešní Stručně se bohužel opozdilo hned kvůli několika nešťastným důvodům. Přesto doufáme, že vám přijde vhod. Když už tedy ne k první snídani, tak snad té druhé :)

- Už se nemůžete dočkat závodů Dirt 5? Nové gameplay záběry vás utvrdí v tom, že se to čekání vyplatí.

- Oznámení nových grafickým karet Nvidie už máme za sebou, tak kdy dojde řada na AMD? Už 28. 10. Ten den dojde k představení nových grafických karet řady Radeon RX 6000 s novou architekturou RDNA 2. Včetně nových procesorů Zen 3, které uvidíme již 8. 10.

- Vývojáři Just Cause připravují jejich zcela největší AAA projekt vůbec. Vychází to z nabídek pozic na oficiálních stránkách, kde se hledá programátor systémů. O samotném projektu, kromě toho, že je next-gen, ale nevíme zhola nic.

Přečtěte si také: Remake Prince of Persia: Sands of Time začíná připomínat osud Skull and Bones

- Pro PlayStation 5 bylo nepřímo odhaleno několik dalších krabiček. Na fóru ResetEra se objevily obrázky krabiček pěti her. Včetně například Sackboy: A Big Adventure nebo Demon's Souls. Nutno však podotknout, že krabičky Demon's Souls, Destruction AllStars a Gran Turismo 7 zmiňují, že podoba není finální, takže může ještě dojít ke změně.

- Technický producent Remedy Entertainment, Sasan Sepehr, na svém Twitteru vyjádřil starosti o oznámeném Xbox Series S. Z pohledu zákazníka jde v jeho očích o skvělou věc. Z pohledu technického producenta vidí problémy. Konkrétní detaily nezmínil, avšak v reakci na jednu odpověď potvrdil, že se problémy týkají optimalizace.

- Wreckfest od autorů legendárních prvních dílů série FlatOut se dočká druhé sezóny. Ta slibuje nové auta, tratě a chaosu. Datum vydání kromě neznáme, ale prý na to má dojít již brzy.

- Hra na honěnou a schovávanou Witch It, kde se lovci snaží najít čarodějnice proměňující se na různé předměty, za necelé dva týdny opustí Early Access program na Steamu. 22. 9. se po více než třech letech dočkáme verze 1.0, která přinese kromě nového obsahu i navýšení ceny. Do dnešních 19 hodin je hra v 34% slevě za 9,89 €.

Přečtěte si také: Oznámena česká cena Xboxu Series S. Konzole bude pod 8 tisíc korun

- U PlayStationu 5 jsme viděli několik krabiček, u Xbox Series X tentokrát můžeme vidět krabici. Kanadský obchod The Source odhalil balení této konzole. Včetně toho, jak vypadá zespodu.

- Amazon je po španělském Max dalším obchodem, který do své nabídky zařadil „Prince of Persia Remake“. Druhý Ubisoft Forward proběhne dnes ve 21:00 našeho času. Opravdu nás čeká nový Princ z Persie?

- Tyhle otázky rozžhavil i sám Ubisoft (viz Reddit), který v promo materiálu lákající na Ubisoft Forward zařadil obrázek s logem, který až moc nápadně připomíná stejné logo, které se objevilo v jedné z hádanek Prince z Persia: Písky času.

- A do třetice zase Ubisoft. Kreativní ředitelka Skull & Bones vydala na blogu Ubisoftu prohlášení o této hře. Ta potvrzuje, že vývoj hry je v plném proudu, avšak s novou vizí a na dnešním Ubisoft Forward titul neuvidíme.