Nový obsah do Overcooked! 2 a Team Fortress 2, PC verze Silent Hill 4 pro současné počítače, odklad grafických karet GeForce RTX 3070 nebo hry zdarma i na víkend.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Overcooked! 2 dostává zajímavou aktualizaci. Vývojáři se rozhodli do hry bezplatně přidat novou úroveň laděnou do tématu čínského festivalu. V rámci Moon Harvest Festivalu obdržíte novou kuchyň s pěti úrovněmi, které můžete hrát sami nebo v kooperaci s přáteli. Nechybí ani tři nové recepty na vaření, respektive pečení čínských koláčků. Jen pozor, budete muset pobíhat po nebezpečných leknínech. Ty se totiž postupně potápějí pod vodu. Aktualizace se vám zdarma stáhne na PC, PS4, Xboxu One i Switchi.

- Konami pokračuje ve vydávání PC verzí starších her na GOG.com. Minulý týden přidala tituly Metal Gear, Castlevania a Contra. Dnes se dostalo na Silent Hill 4: The Room, který původně vyšel v roce 2004 na PC, PS2 a první Xbox. Na GOG.com se hra prodává za 9,99 eur a funguje na operačních systémech Windows 7, 8 a 10. Plus podporuje gamepad i ukládání na cloud.

Přečtěte si také: GOG Galaxy 2.0 umožní kupovat hry z jiných digitálních obchodů

- U GOG.com ještě zůstane. Digitální obchod CD Projektu totiž slaví své 12. narozeniny a zákazníkům nabízí výprodej her se slevou až 90 procent. Ve slevě je třeba Frostpunk, Abzu, Blade Runner i Diablo s přídavkem Hellfire.

- Kompetitivní bezplatná střílečka Team Fortress 2 obdržela halloweenskou aktualizaci obsahující čtyři nové komunitní mapy a tematické speciální eventy společně s novými kosmetickými předměty, které také vyrobila komunita.

- Na Epic Games Store si můžete do příštího čtvrtku bezplatně do katalogu přidat hru Pikuniku od Sectordub a Devolver Digital. 8. 10. ji vystřídají ABZU a Rising Storm 2: Vietnam. Předtím se rozdávala kompletní edice RollerCoaster Tycoon 3.

Přečtěte si také: Porovnání remaku Silent Hill 2 s originálem

- Capcom odstranil protipirátskou ochranu Denuvo ze hry Resident Evil 3 Remake, která vyšla na začátku letošního roku. Denuvo deaktivovala nejnovější aktualizace.

- Hi-Rez Studios ve veřejné betě vydali týmovou střílečku Rogue Company pro PC, PS4, Xbox One a Switch. Vývoj hry je koncipován jako free-to-play, a i plná verze bude zdarma. Během uzavřených testů si titul vyzkoušelo více než dva miliony hráčů a nyní podporuje cross-play.

- Majitelé Xboxu One s předplatným Xbox Live Gold (nebo Xbox Game Pass Ultimate) si během víkendu mohou bezplatně zahrát čtyři díly ze série Yakuza, konkrétně Yakuza 0, Yakuza Kiwami a Yakuza Kiwami 2. Čas máte do 4. 10.

- Nvidia odložila GeForce RTX 3070. Na novou řadu grafických karet si počkáme do 29. 10. letošního roku. Na začátku tohoto měsíce vyšla karta RTX 3080 a byla téměř okamžitě vyprodána. Společnost se omluvila za nedostatek dalších kusů. Aby se to neopakovalo, raději RTX 3070 odložila a zajistí více kusů. Tak snad se karta dostane k více hráčům.

- Call of Duty: Black Ops Cold War se od alfa verze dost změnilo. Studio Treyarch se připravuje na spuštění multiplayerové bety a designér Tony Flame potvrdil, že došlo k vylepšení hry. Hráči si vyzkouší nové funkce a měli by si odnést z hraní odlišný zážitek. Prý bylo vylepšeno téměř vše. Harmonogram bety najdete zde.

- S největší pravděpodobností bude odložena kooperativní third-person střílečka Outriders. Oficiálně ji People Can Fly slibují na konci letošního roku, ale na Steamu se dnes objevilo nové datum. To uvádí až 2. 2. 2021. Hra má vyjít ve verzích pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

- Nový trailer na NHL 21 se zaměřil na ukázku Be a Pro režimu. V něm se stanete hráčem a budete řešit i zákulisní věci. EA Sports mód pro letošní ročník vylepšili. Ve videu si můžete zapnout české titulky.

Tak jsem nakonec dnes Stručně stihl. Přeji vám krásný víkend a nezapomeňte, že i v sobotu a v neděli pro vás budeme mít zajímavé informace ze světa her.