Vypadá to, že si na Elden Ring od FromSoftware budeme muset ještě nějakou dobu počkat a i když se začínají objevovat zvěsti o PC verzi Bloodborne, takzvaných soulsborne her není nikdy dost.

O své místo v tomto de facto žánru bojuje i zajímavě vypadající akční RPG Mortal Shell. To bylo oznámeno teprve nedávno skrze trailer, screenshoty a základní informace. Nyní se k nám ale dostal nový gameplay trailer a především pořádné gameplay záběry.

Přečtěte si také: Vydejte se v novém akčním RPG Mortal Shell do děsivého a nebezpečného světa

Mortal Shell samozřejmě už na první pohled připomíná slavné Dark Souls nejen svou hratelností, ale i zasazením. V ukázce totiž vidíme převážně katakomby, které se hemží nepřáteli, divnými monstry a dokonce v útrobách čeká i boss.

Zajímavostí po stránce hratelnosti ale mají být tzv. Shells - resp. bezdušná těla, která budeme moci ovládat, pokud je dokážeme najít. Dohromady mají být čtyři a mají nabízet odlišné schopnosti, takže zároveň odlišný herní styl.

Po všech ostatních stránkách je ale vidět inspirace právě sérií Dark Souls, kterou vývojáři v rozhovoru níže nijak nezakrývali. Celková herní doba je odhadovaná na přibližně 20 hodin, přičemž je zde velké zaměření na vaši iniciativu a průzkum - k dispozici má být jedna velká oblast, která se poté štěpí do několika cest, po kterých se můžete vydat. K dispozici také nebude mini-mapa a zprvu ani žádná forma rychlého cestování.

Pokud vás hra láká, 3. 7. má začít uzavřená beta pro PC. K přístupu k ní budete potřebovat klíč, který budou vývojáři po nějakou dobu od jejího spuštění sdílet na svém Discordu, Twitteru, Instagramu a Facebooku. Plná verze vyjde na PC, PS4 a Xbox One ve třetím čtvrtletí tohoto roku.