Jak and Daxter, Uncharted, The Last of Us... Hráči a novináři si lámou hlavy nad tím, na čem pracuje Naughty Dog ve spolupráci s novým studiem PlayStationu. To dosud nemá jméno, nachází se v San Diegu a společně se známými tvůrci vyvíjí vzrušující nový projekt v oblíbené franšíze.

Tyto informace se dozvídáme z inzerátu Sony, který hledá stážistu herního designu. Začátkem týdne se objevil jiný inzerát. Ten hledal senior producenta a zmiňoval nový interní AAA tým pro vývoj her, který bude s Naughty Dog a Visual Arts spolupracovat na prestižním titulu. Později bylo studio Visual Arts z inzerátu odstraněno.

Visual Arts je podpůrné studio Sony se sídlem v San Diegu, které naposledy spolupracovalo s Naughty Dog na The Last of Us Part 1. Tým se specializuje na animace, filmečky a motion capture.

Z tohoto pohledu se hodí připomenout zprávy z roku 2021, kdy agentura Bloomberg spojovala Visual Arts a tvůrce Days Gone z Bend Studio s novými projekty Uncharted. To jde ruku v ruce s dubnovým inzerátem, v něm se hledali talenti pro nové týmy, které budou vytvářen nové tituly. Přitom byl zmíněn odkaz Uncharted.

Oficiálně víme o jediném titulu od Naughty Dog, a to je samostatná multiplayerová hra zasazena do světa The Last of Us. Ta má být stejně rozsáhlá jako jiné singleplayerové hry od tohoto amerického studia. Neil Druckmann dříve lákal na nové postavy a že se vše bude odehrávat v jiné části Spojených států.

Oživení Uncharted dává určitě smysl, i s ohledem na film od HBO. Je tady ale také Jak and Daxter. Režisér Ruben Fleischer na začátku tohoto roku prozradil, že chystá adaptaci Jaka a Daxtera pro velké plátno. To je ideální příležitost vrátit tuhle dvojici i do videoherního světa.

Je více než jisté, že v Naughty Dog mají rozpracováno více projektů. Dříve se čile spekulovalo o fantasy, jindy zase o sci-fi. Tak uvidíme, co nám parta kolem Neila Druckmanna přinese tentokrát.